Rezultatele finale ale sondajului privind candidatii preferati la Primaria Vatra Dornei - Vezi ce au votat peste 1000 de dorneni !

Dupa cum probabil se stie, dornenii, alaturi de toti cetatenii Romaniei, sint chemati la urne pe 10 iunie, pentru a-si alege primarul. Pentru a indica trendul de vot in rindul dornenilor activi in mediul online local, VatraDorneiLive.ro va propus in saptamana ce a trecut (24 Martie - 02 Aprilie 2012) completarea unui sondaj care a constat in alegerea candidatului preferat pentru functia de primar al municipiului Vatra Dornei, intrebarea care s-a pus fiind "Daca duminica ar fi alegeri locale, tu cu cine ai vota ?" .

Sondajul a luat in calcul candidatii anuntati pana in acest moment, si anume: actualul primar IOAN MORARU (PNL), CEZAR IOJA (PSD), ILIE BOANCHEȘ (PDL), MIHAI CIOATĂ (independent), SERENELA SIMIREANU - TIMINSCHI (PPDD) si DORIN GROHINSCHI (UNPR).


Sondajul a starnit un interes mare din partea vizitatorilor site-ului, fiind completat de un numar de 1002 persoane. Tendinta de vot aratata de dorneni conform rezultatelor obtinute la sondaj este urmatoarea:



Dupa cum o arata graficele de mai sus, candidatul care a obtinut numarul cel mai mare de voturi este independentul MIHAI CIOATĂ. Acesta a obtinut un procent de 36,83%, totalizand un numar de 369 de voturi.

La o distanta de 40 de voturi de primul loc, s-a clasat candidatul PSD, CEZAR IOJA, care a obtinut un procent de 32,83% si a totalizat un numar de 329 de voturi.

Pe locurile urmatoare, la distanta destul de mare de primii doi clasati, apar in ordinea urmatoare: Candidatul PPDD - SERENELA SIMIREANU-TIMINSCHI (97 voturi, procent de 9,68%), candidatul PDL - ILIE BOANCHEȘ (93 voturi, procent de 9,28%), actualul primar si candidatul PNL - IOAN MORARU (67 voturi, procent de 6,69%) si candidatul UNPR - DORIN GROHINSCHI (47 voturi, procent de 4,69%).

Dupa cum se poate observa, rezultatele sondajului VatraDorneiLive.ro indica ca principali favoriti in lupta pentru Primaria Vatra Dornei pe MIHAI CIOATĂ si CEZAR IOJA. Cei doi sunt situati la distanta destul de mare de urmatorii clasati si sunt despartiti de doar 40 de voturi. Practic, cei doi totalizeaza impreuna un numar de aproape 700 de voturi si un procent de aproape 70% din sufragii, restul de 30% impartindu-se intre ceilalti patru candidati.

Mentionam ca aceste rezultate sunt obtinute din randul dornenilor activi in mediul online si au caracter pur informativ fara a putea sa anticipam cu exactitate relevanta pe care o va avea. Acest sondaj nu a fost facut la comanda niciunei tabere politice si nu ne-am propus prin efectuarea lui sa laudam sau sa denigram niciunul dintre candidati. Ramane sa vedem care va fi realitatea dupa alegerile din 10 Iunie.

In final, dorim sa multumim tuturor celor care au completat si si-au aratat interesul fata de acest sondaj.



Niciun comentariu

Trimiteți un comentariu

VatraDorneiLive.ro © Toate Drepturile Rezervate
We Vatra Dornei