INCREDIBIL - Primăria Vatra Dornei, debranşată de la reţeaua de energie electrică

Primarul din Vatra Dornei, Ioan Moraru, a reuşit să bifeze o nouă bornă a neputinţei şi incapacităţii sale de a administra oraşul. Ieri dimineaţă, instituţia pe care o conduce Moraru a fost debranşată de reprezentanţii E.ON Energie România.

Acest lucru reprezintă o premieră, cel puţin în judeţul Suceava, şi denotă, încă o dată, dacă era cazul, cam cum ştie edilul să gestioneze destinele unui oraş.

Departamentul de comunicare al E.ON Energie România a oferit şi explicaţiile pentru care s-a ajuns în această situaţie jenantă şi umilitoare pentru o administraţie locală.

„Primăria Vatra Dornei a acumulat datorii restante de peste 580.000 de lei faţă de E.ON Energie România începând din luna martie 2009, ca urmare a neachitării contravalorii energiei electrice consumate şi a întârzierilor la plata facturilor. Deoarece obligaţiile de plată asumate de Primăria Vatra Dornei prin contractul de furnizare a energiei electrice şi convenţiile încheiate cu societatea noastră nu au fost îndeplinite, E.ON Energie România a fost nevoită să sisteze astăzi, 19 ianuarie, furnizarea energiei electrice către acest consumator”, au arătat reprezentanţii companiei de electricitate.

Reprezentanţii E.ON Energie România spun că pentru firmă comercializarea energiei electrice reprezintă o activitate de bază, iar sistarea furnizării energiei electrice către anumiţi beneficiari nu este benefică.

„Utilizarea unui asemenea mijloc restrictiv este ultima soluţie la care recurgem. E.ON Energie România îşi exprimă încrederea că Primăria Vatra Dornei va identifica în cel mai scurt timp posibil o soluţie viabilă privind plata datoriilor restante, în conformitate cu obligaţiile asumate, pentru ca furnizarea energiei electrice să poată fi reluată”, au mai menţionat reprezentanţii E.ON Energie România.


S-a încercat ieri să se obţina şi un punct de vedere al primarului Ioan Moraru, dar toate tentativele de a-l contacta pe edilul din Vatra Dornei au fost sortite eşecului.

Încă o dovadă că Primăria Vatra Dornei a ajuns mai rău decât cea de la Coţuşca.



Niciun comentariu

Trimiteți un comentariu

VatraDorneiLive.ro © Toate Drepturile Rezervate
We Vatra Dornei