HOTEL DORNA, unul dintre cele mai moderne hoteluri din judeţ a fost deschis la Vatra Dornei

0
În Vatra Dornei a fost deschis unul dintre cele mai moderne hoteluri din judeţul Suceava, singura unitate turistică de patru stele din acest municipiu. Este vorba despre hotelul Dorna, fostul hotel Alpin, care în cursul acestui an a trecut printr-un amplu proces de modernizare.


Omul de afaceri Stelian Chiforescu, proprietarul hotelului, ne-a declarat că la începutul acestui an la hotelul situat la baza pârtiei de schi Parc a fost demarat un proiect de modernizare finanţat cu fonduri europene. Valoarea totală a proiectului s-a ridicat la 4,975 de milioane de lei (49,75 de miliarde de lei vechi), din care 2,19 milioane de lei fonduri europene şi 2,78 de milioane de lei fonduri asigurate de firma omului de afaceri dornean, SC Meridian Turism SA.

Potrivit spuselor lui Stelian Chiforescu, hotelul Dorna are în momentul de faţă 40 de camere, dublu faţă de cele existente înainte de modernizare. De asemenea, în urma investiţiilor din acest an au fost modernizate centrul SPA, restaurantul, precum şi cele 20 de camere deja existente. În ceea ce priveşte restaurantul, după realizarea proiectului au fost dublate numărul de locuri şi, în acelaşi timp, a fost înlocuită aparatura de la bucătărie. Aşa se face că în prezent restaurantul hotelului Dorna are o capacitate de 140 de locuri.

Stelian Chiforescu a subliniat că pe lângă valoarea iniţială a proiectului, în hotelul Dorna a mai fost investită o sumă de aproximativ un milion de euro, pentru amenajarea unei baze de tratament balnear. Chiforescu a precizat că baza de tratament ar urma să fie deschisă în vara acestui an.

„Investiţia am făcut-o în ideea că la cele 20 de camere existente până la modernizare nu puteam să primim grupuri mari, asta în condiţiile în care sunt foarte multe firme care vor să organizeze traininguri şi au nevoie de anumite condiţii. De acum înainte vom putea primi şi astfel de grupuri sau echipe de fotbal, handbal sau alte sporturi care vin în cantonamente”, a spus Stelian Chiforescu.

Preţuri competitive pentru condiţii de patru stele

Aşa cum spuneam, după modernizare, hotelul dispune de 40 de camere spaţioase, dotate modern, respectiv camere de tip Standard sau Deluxe, şi apartamente Deluxe şi Suite Superior. Dintre cele 40 de camere, patru sunt de trei stele (duble Standard), alte 26 de camere sunt de patru stele (duble Deluxe). La acestea se mai adaugă nouă apartamente Deluxe şi un apartament Suite Superior, format dintr-un living şi două dormitoare.

Stelian Chiforescu a declarat că preţurile pentru toate aceste camere şi apartamente sunt modice, plecând de la 170 de lei/noapte pentru o cameră de trei stele. Pentru o cameră Deluxe, de patru stele, preţul pentru o noapte este de 180 de lei, în timp ce un apartament Deluxe costă 200 de lei/noapte. Pentru apartamentul Suite Superior se va plăti un preţ de 400 de lei/noapte. Omul de afaceri dornean a subliniat că preţurile în extrasezon vor fi mai mici decât cele anunţate în momentul de faţă.

De subliniat faptul că în preţurile prezentate este inclus micul dejun, precum şi accesul la Centrul SPA, care conţine o sală de fitness modernă, o piscină încălzită, o saună umedă şi o saună uscată. Contra cost vor fi doar masajul şi solarul.


În ceea ce priveşte dotările din camere şi apartamente, în fiecare dintre acestea sunt televizoare plasmă, telefon internaţional, aer condiţional, minibar, seif electronic şi internet prin cablu. De asemenea, în băile camerelor şi apartamentelor au fost montate căzi sau duşuri cu hidromasaj.

Stelian Chiforescu a declarat: „Este singurul hotel de patru stele din Vatra Dornei. Cred că nu aveam în Vatra Dornei un hotel de patru stele, clasificare care să fie reală. Acum există un astfel de hotel. Hotelul este refăcut şi modernizat în totalitate şi vreau să subliniez că vom practica preţuri modice. Politica noastră este să nu practicăm preţuri de patru stele. Faţă de preţurile care se practică în momentul de faţă pe piaţă, preţurile noastre sunt mult mai jos”, a declarat Stelian Chiforescu. De altfel, el a precizat că pentru perioada Revelionului au fost rezervate toate camerele hotelului Dorna.

Chiforescu: Viitorul pentru Vatra Dornei este turismul balnear

Nu în ultimul rând, Stelian Chiforescu a subliniat că din punctul său de vedere turismul balnear va fi principala activitate care va putea să atragă un număr mare de turişti în municipiul Vatra Dornei. El a precizat că şi din acest motiv hotelul Dorna va dispune de o bază modernă de tratament balnear, care va fi deschisă la mijlocul acestui an şi care va avea o capacitate de 100 de locuri. „Eu cred în viitorul balneologiei din Vatra Dornei. Acesta este singurul domeniu în care turismul din Vatra Dornei poate să meargă mai departe. În rest nu cred în nimic”, a spus Stelian Chiforescu.


Omul de afaceri a adăugat că baza de tratament balnear a hotelului Dorna va fi dotată pentru tratamente complete, toate echipamentele fiind noi. „Toată investiţia făcută acum este pentru tratament balnear. Scopul acestui hotel va fi de tratament balnear. Şi vreau să mă adresez în primul rând clasei medii a românilor şi străinilor. Iar în acest sens, de la sfârşitul acestui an vom încerca să contactăm sindicate din mai multe ţări europene pentru a stabili o colaborare”, a arătat Stelian Chiforescu.




Niciun comentariu

Trimiteți un comentariu

VatraDorneiLive.ro © Toate Drepturile Rezervate
We Vatra Dornei