Dorin Velicu a obţinut cea mai bună performanţă masculină a României la Cupa Europei

0
Antrenor şi în acelaşi timp sportiv la Clubul Sporturilor de Iarnă din Vatra Dornei, Dorin Velicu a reuşit zilele trecute cea mai bună performanţă masculină a României la Cupa Europei, acolo unde în etapa cu numărul trei s-a clasat pe locul patru la seniori.

Această etapă cu numărul trei din şase s-a desfăşurat în Austria, la Innsbruk, acolo unde dorneanul a concurat într-o probă la care au mai luat startul alţi 40 de concurenţi din 40 de ţări, Dorin Velicu reuşind să termine în faţa sportivilor din Germania, mult mai bine cotaţi la Cupa Europei. Sportivul de la CSI Vatra Dornei a plecat în Germania, la Winterberg, acolo unde în acest weekend au loc alte două etape din Cupa Europei pe o pârtie cu care dorneanul este familiar, deoarece acolo s-a antrenat în acest sezon.

„Acest loc patru este un rezultat remarcabil pentru România, fiind cel mai bun în probele masculine de seniori la Cupa Europei, mai ales că a terminat în faţa sportivilor mult mai bine cotaţi din Germania, lucru care se întâmplă destul de rar. La cele două etape de la Winterberg sperăm într-o evoluţie şi mai bună, mai ales că pârtia este una mai rapidă şi mai tehnică, iar Dorin s-a antrenat foarte mult aici”, a declarat directorul CSI Vatra Dornei, Octavian Pungovschi.

Dorin Velicu a reuşit în acest sezon să câştige fără probleme şi naţioanlele de seniori desfăşurate la Innsbruk, acolo unde colega sa Delia Ivaş a terminat pe locul doi, iar Ramona Arcaş a luat argintul la junioare şi bronzul la tineret.

Dornenii speră într-o comportare bună la Jocurile Olimpice pentru Tineret

Tot în această săptămână vor avea loc şi Jocurile Olimpice pentru Tineret la Innsbruk, acolo unde din delegaţia României vor face parte şi patru sportivi de la CSI Vatra Dornei, două fete la skeleton şi doi băieţi la sanie.

Medaliata de la naţionale, Ramona Arcoş şi colega sa Andreea Chioşa vor concura în proba de Skeleton, acolo unde directorul CSI şi vicepreşedintele Federaţiei de Bob şi Skeleton, Octavian Pungovschi speră o clasare în primele zece, în timp ce în proba de sanie vor lua startul la dublu, Cosmin Atodiresei şi Ştefan Musei.


O comportare bună se aşteaptă şi din partea seniorilor Dorin Velicu şi Delia Ivaş, sportivi ce vor participa în perioada 16 – 26 februarie la două competiţii intercontinentale, la o etapă de Cupă Mondială ce va avea loc în Canada, la Calgary şi la Campionatul Mondial, ce se va desfăşura în SUA, la Lake Placid.




Niciun comentariu

Trimiteți un comentariu

VatraDorneiLive.ro © Toate Drepturile Rezervate
We Vatra Dornei