Cazinoul din Vatra Dornei in paragina - Reportaj TVR - VIDEO

0
Ceea ce ar fi trebuit să fie perla staţiunii Vatra Dornei a ajuns astăzi doar o ruină.

Un edificiu monument istoric este acum un şantier abandonat. Ruina, situată fix în centrul oraşului, a avut ghinionul să fie prinsă de Revoluţia din 1989 în plin proces de renovare. De atunci, nimeni nu a mai mişcat un deget pentru finalizarea lucrărilor.

Un reportaj de Nicoleta şi Gheorghe Cherecheşiu.


Biserica ii tine lumanarea cazinoului Vatra Dornei

„Aceasta cladire va ramane multi ani si pana in veci asa cum este. Si cred ca solutia va fi finala, daca nu se va interveni, daramarea ei fara discutie!” – asa zice preotul Mihai Valică, reprezentantul Arhiepiscopiei Sucevei si Radautilor, despre Cazinoul din Vatra Dornei, intrat in 2004 in proprietatea bisericii si lasat de atunci sa se degradeze. Motivul: biserica santajeaza astfel statul sa-i retrocedeze toate padurile si proprietatile confiscate.

  

Celebru in secolul 19 – cand era vizitat de imparatul Franz Iosef sau de arhiducele Ferdinand – construit dupa modelul din Baden Baden - Germania, Cazinoul din Vatra Dornei isi traieste ultimele zile, vegheat de Arhiepiscopia Sucevei si Radautilor, care in loc sa-l ingrijeasca ii tine lumanarea. Biserica a primit cladirea monument in 2004 si refuza s-o reabiliteze pana cand statul nu-i va retroceda TOATE proprietatile pe care i le-au confiscat comunistii. Un santaj popesc demn de Biserica Ortodoxa Romana, subliniat in repotajul difuzat de TVR.

SURSE: TVR.ro  

Niciun comentariu

Trimiteți un comentariu

VatraDorneiLive.ro © Toate Drepturile Rezervate
We Vatra Dornei