Medicii din Iași au reușit să replanteze piciorul copilului lovit de tren la Vatra Dornei după o intervenție de 13 ore

Medicii de la Spitalul Sfânta Maria Iaşi au reuşit să replanteze piciorul băiatului lovit de tren la Vatra Dornei. Cristian Cuciureanu
Medicii de la Spitalul Sfânta Maria Iași au reuşit să replanteze piciorul băiatului lovit ieri dimineață de tren la Vatra Dornei. Intervenţia chirurgicală a durat 13 ore, echipa multidisciplinară de medici intrând în sala de operație la ora 14:00 și finalizând-o la ora 03:00 dimineața.

Operatie replantare gambă baiat 15 ani Vatra Dornei

Pacientul a fost internat în Secția de Chirurgie Plastică cu diagnosticul de: politraumatism prin accident rutier, șoc hemoragic, amputație membrul inferior stâng nivel treime proximală gambă, traumatism craniocerebral cu hemoragie subarahnoidiană, fractură de omoplat, fracturi de coaste 7-9, hemotorax, ruptură de splină cu hemoperitoneu.

Pentru leziunile cranio-cerebrale si toracice s-a optat pentru tratament conservator, i s-a facut splenectomie (îndepărtarea splinei rupte, efectuata de colegii de la chirurgie pediatrică). Gamba amputată a fost replantată.

Momentan, copilul se află în serviciul ATI și se continuă terapia suportivă maximală inițiată încă din momentul internării. Evoluția este lent favorabilă.”, a declarat Sidonia Susanu, șef Secția Chirurgie Plastică, Microchirurgie reconstructivă din cadrul Spitalul de Copii Iași.

Accidentul a avut loc marți dimineața, la câțiva metri de Gara Vatra Dornei Băi, la trecerea peste calea ferată. Elevul în vârstă de 15 ani, despre care martorii spun că ar fi avut căști în urechi, nu a observat trenul și a fost lovit în plin. Mecanicul de locomotivă le-a relatat polițiștilor că a claxonat cu fluierul locomotivei la apropiere de pasaj, însă tânărul nu a avut nici o reacție. E lesne de înțeles că în condițiile date mecanicului i-a fost imposibil să oprească garnitura pe loc.

Important de precizat, Primăria Municipiului Vatra Dornei, împreună cu Spitalul Municipal Vatra Dornei și Centrul Județean de Transfuzie Sanguină Suceava, va organiza mâine, 19 ianuarie 2023, începând cu ora 9:00, în clădirea administrativă a Spitalului Municipal Vatra Dornei, un punct de recoltare de sânge pentru asigurarea stocurilor de sânge necesare intervențiilor chirurgicale la care va fi supus adolescentul.



Niciun comentariu

Trimiteți un comentariu

VatraDorneiLive.ro © Toate Drepturile Rezervate
We Vatra Dornei