Tânăr din Cârlibaba, prins cu țigări de contrabandă de peste 165.000 de lei

Aproape 280.000 bucăți țigarete de contrabandă confiscate de polițiști în urma unui control în trafic!
Aproape 280.000 bucăți țigarete de contrabandă confiscate de polițiști în urma unui control în trafic!

Contrabandă țigări Cârlibaba - Emanuel Danciu
Sursă imagini: Monitorul de Suceava

La data de 28.11.2020, la ora 16.40,  echipajul Compartimentului Rutier C-lung Moldovenesc, în timp ce efectua activități de control trafic pe DN 17 Pojorâta, a oprit pentru control autoutilitara Citroen Jumper condusă de un bărbat de 29 de ani, din com. Cârlibaba, singur în mașină, care se deplasa cu viteza de 90 km/h.

După verificarea interiorului spațiului de încărcare s-a observat că în spatele unor lăzi din plastic se aflau mai multe colete voluminoase, în urma controlului stabilindu-se faptul că sunt transportate țigări de proveniență extracomunitară, fără documente de proveniență, aspecte confirmate și de către conducătorul auto.

Autoutilitara a fost indisponibilizată și condusă la sediul subunității unde s-a procedat la inventarierea coletelor stabilindu-se că în interiorul acestora se aflau 13.996 pachete de țigări de proveniență extracomunitară. Prejudiciul se estimează la circa 165.000 lei, reprezentând valoarea accizelor și taxelor datorate statului.


Țigările și autoutilitara au fost indisponibilizate la sediul Poliției Municipiului Câmpulung Moldovenesc. În cauză s-a întocmit dosar penal cu privire la săvârșirea infracțiunii de „contrabandă”, urmând a se dispune măsuri procesuale prin unitatea de parchet competentă.

Niciun comentariu

Trimiteți un comentariu

VatraDorneiLive.ro © Toate Drepturile Rezervate
We Vatra Dornei