Spitalele sucevene vor fi verificate de inspectori de la DSP Bacău

Verificările sunt coordonate de Ministerul Sănătăţii, fiind controlate toate cele nouă unităţi spitaliceşti din judeţ, şi anume spitalele din Vatra Dornei, Fălticeni, Rădăuţi, Câmpulung, Gura Humorului și Siret.
Timp de trei săptămâni, spitalele sucevene vor fi verificate de o echipă de inspectori din cadrul Direcţiei de Sănătate ­Pu­blică Bacău. Verificările au început în forţă la Spitalul Judeţean, unde au fost deja asistente amendate cu câte 500 de lei fiecare pentru că nu au completat la zi datele în ceea ce priveşte dezinfecţia spaţiilor sau au fost găsite produse pentru dezinfecţie expirate. Aceste verificări sunt coordonate de Ministerul Sănătăţii, fiind controlate toate cele nouă unităţi spitaliceşti din judeţ şi anume spitalele din Vatra Dornei, Câmpulung Moldovenesc, Fălticeni, Rădăuţi, Gura Humorului și Siret.




Aşa cum a fost în martie 2016, când Inspecţia Sanitară de Stat a organizat şi coordonat o acţiune de control încrucişat în unităţile sanitare cu paturi din întreaga ţară, la fel se întâmplă şi în cursul acestei luni. Potrivit reprezentanţilor Direcţiei de Sănătate Publică Suceava, se va verifica respectarea normelor de igienă şi a măsurilor de dezinfecţie. Astfel, în intervalul 12-30 martie, inspectorii DSP Suceava vor verifica spitalele din judeţul Iaşi, în timp ce unităţile din judeţul nostru sunt “luate la puricat” de echipe din cadrul DSP Bacău.

Printre obiectivele acţiunii se numără în special verificarea res­pectării condiţiilor de funcţionare pe care trebuie să le îndepli­nească un spital în vederea obţinerii autorizaţiei sanitare de funcţionare, şi anume verificarea măsurilor privind prevenirea infecţiilor nosocomiale, prevăzute în Ordinul nr. 916/2006, privind aprobarea Normelor de supraveghere, prevenire şi control al infecţiilor nosocomiale în unităţile sanitare.

De asemenea, echipele de control verifică modul în care se respectă Legea nr. 211/2011, privind regimul deşeurilor, Ordinul nr. 613/2009, privind aprobarea Metodologiei de evaluare a autovehiculelor utilizate pentru transportul deşeurilor periculoase rezultate din activitatea medicală şi Ordinul nr. 1.226/2012, pentru aprobarea Normelor tehnice privind gestionarea deşeurilor rezultate din activităţile sanitare. Totodată, se vizează respectarea normelor de curăţenie şi ­ste­rilizare, precum şi conformitatea produselor biocide, adică avizarea, etichetarea şi utilizarea acestora.

CITEȘTE MAI MULTE PE: ObiectivDeSuceava.ro



Niciun comentariu

Trimiteți un comentariu

VatraDorneiLive.ro © Toate Drepturile Rezervate
We Vatra Dornei