Poliţiştii, cu ghiocei şi broşuri la căminul de bătrâni din Vatra Dornei

Polițiștii dorneni au mers la Căminul de Bătrâni de pe lîngă Mănăstirea „Sfîntul Dimitrie” din Vatra Dornei, unde au purtat discuţii cu 20 de persoane vîrstnice instituţionalizate, în majoritate femei.
Între 5 și 16 martie, polițiștii suceveni au derulat o campanie de informare a persoanelor vîrstnice în ceea ce privește modalităţile de prevenire a violenţei intrafamiliale şi de promovare a ordinului de protecţie.

Conform IJP, activităţile au fost canalizate în special în mediul rural, dat fiind faptul că situaţiile conflictuale sînt mai cunoscute şi mai pregnante în această zonă.



În cadrul acestei acțiuni, polițiștii dorneni au mers și la Căminul de Bătrâni de pe lîngă Mănăstirea „Sfîntul Dimitrie” din Vatra Dornei, unde au purtat discuţii cu 20 de persoane vîrstnice instituţionalizate, în majoritate femei.

Polițiștii le-au oferit acestora ghiocei şi ciocolată, dar şi broşuri cu recomandări preventive şi precizări vizînd emiterea ordinului de protecţie.

IJP Suceava a menționat că anul trecut aproape 100 de părinţi au fost agresaţi de către copiii lor. În multe dintre cazuri autorii şi victimele locuiesc în acelaşi imobil, iar cele mai multe victime au peste 65 de ani.

CITEȘTE MAI MULTE PE: RadioTOP.ro



Niciun comentariu

Trimiteți un comentariu

VatraDorneiLive.ro © Toate Drepturile Rezervate
We Vatra Dornei