Cod galben de inundații pe râul Bistrița și afluenții

Potrivit atenționării hidrografice, codul galben pentru județul Suceava este valabil de marți dimineața la ora 09:00 până miercuri la ora 22:00 și vizează bazinele superioare și afluentii din bazinele mijlocii și inferioare ale râurilor Bistrița, Suceava și Moldova
Departamentul pentru Situații de Urgență (DSU) a transmis, luni, mai multe alerte de cod galben de inundații pe mai multe râuri din țară inclusiv pentru județul Suceava.

Potrivit atenționării hidrografice, codul galben pentru județul Suceava este valabil de marți dimineața la ora 09:00 până miercuri la ora 22:00 și vizează bazinele superioare și afluentii din bazinele mijlocii și inferioare ale râurilor Bistrița, Suceava și Moldova.

Menționăm că Administrația Națională de Meteorologie a emis, luni, o informare meteo ce vizează ploi moderate cantitativ și manifestări de instabilitate atmosferică valabilă de luni de la ora 16:00 până miercuri la ora 08:00.Meteorologii arată că în intervalul menționat temporar va ploua, la început în jumătatea de vest a țării, apoi mai ales în regiunile estice, sudice și centrale.

Ploile vor avea și caracter de aversă și vor fi însoțite de descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului, îndeosebi în după-amiaza zilei de luni (12 martie) și în noaptea de luni spre marți (12/13 martie). La munte vor predomina ploile, favorizând topirea stratului de zăpadă.

Cantitățile de apă vor depăși local 15…20 l/mp și izolat, mai ales în Oltenia, Banat, Transilvania și Moldova, precum și în zona montană, 30…35 l/mp, mai informează ANM.

CITEȘTE MAI MULTE PE: NewsBucovina.roNiciun comentariu

Trimiteți un comentariu

VatraDorneiLive.ro © Toate Drepturile Rezervate
We Vatra Dornei