Europarlamentarul Mircea Diaconu ajunge la Vatra Dornei în luna mai ... Cazinoul dornean este motivul vizitei !

Mircea Diaconu va vizita Vatra Dornei și alte localități în care există obiective de patrimoniu aflate în suferință, care au fost selectate dintre cele semnalate de cetățeni pe site-ul Harta Patrimoniului Rănit.
Europarlamentarul Mircea Diaconu va face din nou turul României, pe parcursul lunii mai 2017, urmând să se întâlnească cu prietenii și susținătorii săi pentru a discuta, la o cafea, pe diverse teme aflate în atenția Parlamentului European sau care prezintă interes pentru publicul larg, pentru a le oferi răspunsuri la întrebări și a-și împărtăși reciproc gândurile și preocupările.

Traseul ediției 2017 a turului României include localități în care există obiective de patrimoniu aflate în suferință, care au fost selectate dintre cele semnalate de cetățeni pe site-ul Harta Patrimoniului Rănit, proiect lansat de Mircea Diaconu în luna mai 2015 pentru a atrage atenția cu privire la necesitatea salvării patrimoniului cultural românesc.


Turul se va desfășura în două etape, cu o întrerupere datorată participării eurodeputatului la o sesiune plenară a Parlamentului European, la Strasbourg. Astfel, între 2 și 12 mai, Mircea Diaconu se va afla la Constanța, Brăila, Galați, Buzău, Câmpulung Muscel, Râmnicu Vâlcea, Sibiu, Deva, Reșița și Târgu Jiu, iar în perioada 19-27 mai, opririle sunt programate la Arad, Zalău, Baia Mare, Dej, Vatra Dornei (24 Mai 2017 - Ora 17:00 - Terasa Hotel Carol), Târgu Neamț, Iași, Focșani.




Prima ediție a ocolului României a avut loc în primăvara anului 2014, când Mircea Diaconu a parcurs aproape 5.400 km, timp de 22 de zile, pentru a se întâlni cu simpatizanții și susținătorii săi care au semnat pentru a-și depune candidatura la alegerile europarlamentare. În 2015, Mircea Diaconu a refăcut călătoria prin țară pentru a discuta despre activitatea sa în forul legislativ european și despre probleme care se aflau în atenția cetățenilor. Ediția din 2016 a turului nu a avut loc, europarlamentarul nedorind să interfereze cu activitățile electorale ale candidaților angrenați în campania pentru alegerile locale.

În Parlamentul European Mircea Diaconu îndeplinește funcția de vicepreședinte al Comisiei pentru Cultură și Educație (CULT), funcție în care a fost reales în ianuarie 2017, fiind propus din nou, ca independent, din partea grupului ALDE din Parlamentul European, al cărui membru este de la începutul mandatului de europarlamentar.

Cazinoul Vatra Dornei este motivul includerii municipiului nostru în acest tur, monument al cărei istoric este bine cunoscut de către mai toți dornenii și care de la an la an se deteriorează tot mai tare. De-a lungul timpului s-au făcut promisiuni peste promisiuni de reabilitare al acestui ”obiectiv dornean de patrimoniu aflat în suferință”, atât de către cei care s-au tot perindat în fruntea administrației locale cât și de către actualii proprietari dar, din păcate, rezultatele se tot lasă așteptate.

Sesizarea privind includerea Cazinoului în ”Harta Patrimoniului Rănit” de pe site-ul MirceaDiaconu.ro a fost făcută de către un dornean care se numește Adrian Chiriluș, mesajul acestuia fiind următorul: ”Emblema statiunii balneoclimaterice atat de cautata in perioada comunista, ajunge cu pasi mici in degradare, sortit demolarii ... o ruina , din nepasarea autoritatilor locale, si a multelor piedici puse investitorilor care apreciau adevarata valoare a acestui simbol national. Conducerea orasului statiune abia daca a reusit de-a lungul anilor sa ridice de 2, 3 ori cate un gard in jurul cladirii pentru a impiedica curiosii, melancolicii si poate si hotii de caramizi. RUSINE, RUSINE, RUSINE !!!! Poate daca s-ar mai naste un Vasile Deac ........

Decizia europarlamentarului Mircea Diaconu de a se interesa de soarta Cazinoului și de a include Vatra Dornei în acest tur este lăudabilă și considerăm că orice susținere care poate contribui într-un final la mult așteptata reabilitare este binevenită. Astfel, nu ne rămâne decât să sperăm în continuare ...

Ora 17:00
Terasa hotelului Carol
Str. Republicii Nr. 3

Programul detaliat al turului: www.mirceadiaconu.eu/tur-2017

Proiectul Harta Patrimoniului Rănit: www.mirceadiaconu.ro/harta.patrimoniului





Niciun comentariu

Trimiteți un comentariu

VatraDorneiLive.ro © Toate Drepturile Rezervate
We Vatra Dornei