Biroul Permanent Județean al PSD Suceava s-a reunit la finalul lunii trecute la Vatra Dornei

Vineri, 29.07.2016, ora 15.00, a avut loc întâlnirea Biroului Permanent al Organizației Județene a PSD Suceava în localitatea Vatra Dornei.
Vineri, 29.07.2016, ora 15.00, a avut loc întâlnirea Biroului Permanent al Organizației Județene a PSD Suceava în localitatea Vatra Dornei.

În prima parte a întâlnirii, președintele Organizației Județene PSD, domnul Ioan Stan, și responsabilul de coordonarea activității organizațiilor locale PSD din această zonă, domnul Gheorghe Apetrii, au făcut o analiză a rezultatelor înregistrate la alegerile locale, remarcându-se aspectele pozitive (câștigarea funcțiilor de primar, viceprimar și a majorității în consiliile locale în 6 din cele 12 localități din zonă), dar și aspectele negative (un procent de numai 38% obținut de lista PSD pentru Consiliul Județean, ponderea extrem de redusă a consilierilor locali PSD în unele localități). S-au prezentat demersurile organizatorice realizate în ultima perioadă la nivelul fiecărei organizații locale PSD și s-au stabilit o serie de măsuri ce trebuie luate în scopul stabilit și asumat de toți primarii și președinții de organizații locale prezenți, cel de a câștiga alegerile parlamentare din 2016.
Discuțiile au continuat cu prezentarea problemelor reale cu care se confruntă comunitățile locale, probleme pe care Organizația Județeană PSD le-a adus la cunoștință de mai multe ori, în ultima lună, Consiliului Județean și Prefecturii Județului Suceava, cu rugămintea de a le introduce cu prioritate pe agenda de lucru, dar și de a face toate demersurile necesare pentru rezolvarea acestora pe lângă partenerii lor din guvernul tehnocrat.

Astfel, Organizația Județeană PSD reiterează abordarea cu celeritate a problemei angajaților Minei de uraniu Crucea, menționând faptul că măsurile luate până acum de acest guvern au fost extrem de superficiale; mai mult, într-o manieră ce se remarcă a fi potrivnică intereselor naționale, acest guvern a decis achiziționarea de pe piața externă a minereului de uraniu, deși există încă pe stoc minereu de uraniu tratat ce provine de la mina Crucea și care prin vânzare ar contribui la menținerea locurilor de muncă în această unitate.

De asemenea, Organizația Județeană PSD solicită guvernului tehnocrat acordarea în cel mai scurt timp a subvențiilor pentru agricultori, fapt promis în mod demagogic și încă neîmplinit, în ciuda tuturor asigurărilor date de ministrul agriculturii și președintele Consiliului Județean, în urma întâlnirii ce a avut loc la începutul acestei luni la Suceava. Întârzierea cu peste jumătate de an a acordării acestor subvenții îi pune într-o situație foarte dificilă pe producătorii agricoli locali, un alt fapt ce contravine interesului național. Solicităm conducerii Consiliului Județean și Prefecturii Suceava să insiste pe lângă partenerii lor din guvernul tehnocrat pentru a se lua toate măsurile asfel încât subvențiile pentru acest an să se acorde la timp, pentru a sprijini în mod real agricultorii români, așa cum guvernul condus de Victor Ponta a reușit să facă în fiecare an.

Prin intermediul parlamentarilor social-democrați, Organizația Județeană PSD își reafirmă disponibilitatea de a sprijini Consiliul Județean și Prefectura Suceava în demersurile ce se impun fi întreprinse pe lângă guvernul României în scopul rezolvării problemelor reale cu care se confruntă județul Suceava.

CITEȘTE MAI MULTE PE: Agerpres.ro

Spune-ți părerea în legătură cu acest articol, mai jos sau pe facebook !


Niciun comentariu

Trimiteți un comentariu

VatraDorneiLive.ro © Toate Drepturile Rezervate
We Vatra Dornei