Festivalul Dorna Art la Vatra Dornei în perioada 29 - 31 Iulie

Festivalul Dorna Art, ediţia a II-a, va avea loc, în perioada 29-31 iulie, la Vatra Dornei. Evenimentul are ca scop reactivarea grădinii Cazinoului şi a Vilei Cembra din Vatra Dornei, clădiri monument istoric aflate în avansat stadiu de degradare.
Festivalul Dorna Art, ediţia a II-a, va avea loc, în perioada 29-31 iulie, la Vatra Dornei. Evenimentul are ca scop reactivarea grădinii Cazinoului şi a Vilei Cembra din Vatra Dornei, clădiri monument istoric aflate în avansat stadiu de degradare.


Tema ediţiei din acest an, după cum au spus organizatorii, este “Tot ce-i vechi şi ce e nou“. Prin îmbinarea elementelor tradiţionale (meşteşuguri, încondeierea ouălor, mâncare tradiţională din Bucovina) cu elemente de artă contemporană (videomapping pe clădiri, instalaţii de artă, statui vivante), Dorna Art aduce comunităţii din Vatra Dornei un concept care atrage atenţia asupra clădirilor monument istoric care ar putea fi reactivate şi valorificate ca spaţii culturale.
Festivalul Dorna Art este organizat de Asociaţia Redescoperă Vatra Dornei, în colaborare cu Asociaţia Kilometrul 0, şi este finanţat de Primăria municipiului Vatra Dornei şi Consiliul Judeţean Suceava.

Începând cu această ediţie, evenimentul susţine trupele şi artiştii tineri, prin campania „Arată-te la Dorna Art”. Aceasta, prin cultură, sport şi divertisment, oferă tinerilor talentaţi oportunitatea de a beneficia de vizibilitate, de a face networking cu artişti din alte zone ale ţării, în vederea realizării de proiecte noi şi originale.

Școala de Vară Dorna Art este un alt element de noutate din acest an la Dorna Art. Este vorba despre o şcoală de vară dedicată studenţilor la arhitectură şi peisagistică, construcţii, artă, istoria artei, economie şi turism cultural, sociologie. Acest “exerciţiu” ajută la conştientizarea disfuncţiilor spaţiilor publice în cadrul oraşului şi trasează strategii de intervenţie şi reutilizare a acestor locuri, din mai multe perspective.

Filmul documentar despre clădirile monument istoric din Vatra Dornei, realizat în cadrul programului „Școala altfel” 2016, va fi proiectat în premieră la Dorna Art. Filmul are ca subiect clădirile monument istoric din Vatra Dornei şi evoluţia oraşului de-a lungul timpului. Activităţile care vor avea loc în cadrul Dorna Art sunt următoarele: concerte, proiecţii de filme, expoziţie de fotografie aviatică, ateliere, concursuri sportive, tiroliană, spectacole de teatru.

Comedia savuroasă „Usturoi” este unul dintre filmele care vor fi proiectate în cadrul evenimentului. Street Food Festival din Cluj-Napoca sunt cei care vor aduce la Dorna Art mâncarea gustoasă şi care vor ghida doritorii în a trăi experienţe culinare deosebite. Reborn Bicycles vor susţine un atelier de recondiţionări biciclete şi vor realiza bicicleta oficială Dorna Art.Pentru a fi la curent cu toate activitățile urmăriți această pagină: facebook.com/DornaArt

CITEȘTE MAI MULTE PE: MonitorulSV.ro

Spune-ți părerea în legătură cu acest articol, mai jos sau pe facebook !


Niciun comentariu

Trimiteți un comentariu

VatraDorneiLive.ro © Toate Drepturile Rezervate
We Vatra Dornei