Astăzi a început validarea noilor aleși locali din județul Suceava

Instituția Prefectului Județului Suceava a emis zilele trecute ordinele privind convocarea consilierilor locali și județeni declarați aleși la data de 5 iunie 2016, în ședința de constituire a consiliilor locale și a Consiliului Județean.
Instituția Prefectului Județului Suceava a emis zilele trecute ordinele privind convocarea consilierilor locali și județeni declarați aleși la data de 5 iunie 2016, în ședința de constituire a consiliilor locale și a Consiliului Județean.

Astfel, miercuri, 22 iunie a.c., în sala “Stefan cel Mare” a Palatului Administrativ Suceava, vor fi con­­vocați consilierii județeni de­cla­rați aleși. In acest cadru se va face validarea mandatelor acestora, de­pu­nerea jurământului de către fie­care dintre consilieri și apoi va avea loc constituirea Consiliului Jude­țean Suceava. Urmează pe ordinea de zi alegerea președintelui Consi­liului Județean Suceava și ulterior a vicepreședinților deliberativului ju­de­­țean. In cele din urmă, va fi aprobat numărul, denumirea și componența comisiilor de specialitate pe di­ferite domenii de activitate. Preșe­dintele CJ Suceava prefigurat este, pre­­cum se știe deja, Gheorghe Flu­tur, iar vicepreședinți vor fi Viorel Seredenciuc și Gheorghe Niță.




Printr-un alt ordin al prefectului, începând cu aceeași zi, 22 iunie a.c., consilierii locali declarați aleși la data de 5 iunie 2016 sunt convocați în ședințe de constituire a Consi­liu­lui Local, cu o ordine de zi prefigurată: validarea mandatelor de consilieri locali, depunerea jurământu­­lui de către consilierii locali, pre­zen­­tarea hotărârii judecătorești de validare a mandatului de primar și depunerea jurământului de către primar, alegerea viceprimarului, aprobarea numărului, denumirii și componenței comisiilor de specialitate pe diferite domenii de activitate.

Potrivit aceluiași ordin al prefectului Sucevei, Constantin Harasim, a fost realizat un grafic privind constituirea consiliilor locale de pe raza județului Suceava, pentru a se asi­gura, la fiecare dintre aceste festivități, prezența unui funcționar public din cadrul Prefecturii Suceava. Astfel, în data de 22 iunie vor avea loc ședințe de constituire a consiliilor locale în localitățile Suceava, Adâncata, Bro­dina, Ulma, Liteni, U­dești, Frătăuții Vechi, Zvoriștea, Sal­cea, Siret, Bălcăuți, Dornești, Ci­prian Porum­bes­cu, Bălăceana, Fră­tăuții Noi, Bilca, Sla­tina, Berchișești, Drăgoiești, Bu­nești, Rădășeni, Cala­findești, Serbăuți, Coșna Saru Dornei, Dorna Arini, Dorna Candreni, Izvoarele Sucevei, Modova Sulița.

Pe data de 23 iunie se vor constitui consiliile locale în Cîrlibaba, Ciocă­nești, Vatra Dornei, Iacobeni, Mili­șă­uți, Iaslovăț, Rădăuți, Scheia, Bosanci, Ipotești, Botoșana, Comănești, Mălini, Cornu Luncii, Drăgușeni, Forăști, Gr­ămești, Grănicești, Fîntînele, Simi­nicea, Hânțești, Zamostea, Horod­ni­ceni, Moara, Mitocu Dragomirnei, Pătrăuți, Dolhasca, Dolhești, Vultu­rești, Poieni Solca, Satu Mare, Pojorâta, Vatra Moldoviței.

Pentru ziua de vineri, 24 iunie, sunt programate ședințele de constituire pentru localitățile Câmpulung Moldo­ve­nesc, Sadova, Fundu Moldo­vei, Făl­ticeni, Dumbrăveni, Rîșca, Bog­dănești, Păltinoasa, Breaza, Ho­rodnic de Sus, Gălănești, Cacica, Pârteștii de Jos, Hârtop, Preutești, Todirești, Fântâna Mare, Vadu Moldovei, Volovăț, Vicovu de Jos, Vicovu de Sus, Horodnic de Jos, Voitinel, Verești.

Si nu în ultimul rând, pentru data de 25 iunie a.c., Prefectura a stabilit constituirea consiliilor locale în Mănăstirea Humorului, Gura Humorului, Cajvana, Frasin, Vama, Mușenița, Baia, Boroaia, Burla și Dărmănești.

Mai jos puteți vedea ordinul emis de prefect și programul exact, pe zile și ore, de consituire a consiiliilor locale din localitățile județului Suceava:


CITEȘTE MAI MULTE PE: ObiectivDeSuceava.ro





Spune-ți părerea în legătură cu acest articol, mai jos sau pe facebook !


Niciun comentariu

Trimiteți un comentariu

VatraDorneiLive.ro © Toate Drepturile Rezervate
We Vatra Dornei