Primarul Viluț Mezdrea, omul care dovedește că tinerețea poate însemna înțelepciune și hărnicie

Ales ca primar al comunei Poiana Stampei, în anul 2012, Vilut Mezdrea a pornit pe un drum care nu îi era foarte străin, încrezător și pus pe realizări mari. Absolvent a două facultăți de prestigiu din țară, Viluț Mezdrea a activat mai întâi ca viceprimar în Primăria Poiana Stampei, iar de patru ani, face treabă inginerește.

Ales ca primar al comunei Poiana Stampei, în anul 2012, tânărul edil a pornit pe un drum care nu îi era foarte străin, încrezător și pus pe realizări mari. Absolvent a două facultăți de prestigiu din țară, Viluț Mezdrea a activat mai întâi ca viceprimar în Primăria Poiana Stampei, iar de patru ani, face treabă inginerește, cum știe el mai bine, dar nu uită să presare și puțin suflet în tot ceea ce face.

„Provin dintr-o familie de oameni gospodari care, prin eforturi considerabile, m-au susţinut pe toată perioada anilor de studiu, animați de dorița și speranța că mă voi întoarce acasă, iar acest lucru s-a și întâmplat. Acasa înseamnă pentru mine Poiana Stampei, iar locuitorii acestei comune fac parte deja din marea mea familie”, ne-a declarat tânărul primar.

La 30 de ani reprezenta o comunitate

După ce a fost ales ca primar al unei comune importante a județului, Viluț Mezdrea, a trecut la treabă, dovedind încă de atunci că locuitorii n-au făcut o alegere greșită.

Schimbările au început încă din centrul comunei, când a fost amenajat un trotuar pietonal, pe o lungime de 500 de metri. Totodată a fost pavată și parcarea primăriei din comună.Tot în centrul comunei, a fost amenajat și un parc expozițional, format din cinci căsuțe tradiționale, amplasate în curtea Casei de Cultură, iar pentru localnicii care fac naveta, s-au amplasat șase stații de autobuz, dotate cu iluminat pe timp de noapte.



Conștient că educația ocupă un loc fruntaș într-o societate civilizată, edilul a investit de fiecare dată când a avut ocazia, în acest domeniu. Astfel, Școala cu clasele I-VIII Poiana Stampei, a fost supusă unui proces de reabilitare, din fonduri proprii, ale comunei. S-au înlocuit centralele termice, s-au reabilitat holurile și sălile de curs, iar în curtea școlii au fost amenajate trotuare. Tot în incinta Școlii cu clasele I-VIII, a fost înființat și un cabinet stomatologic, adresat atât copiilor care învață aici, cât și locuitorilor comunei Poiana Stampei.

Tot la capitolul realizări putem aminti și de extinderea rețelei electrice în satele Dorna Borcuț, Dornișoara, Alexeni și zona Vasile Donisa, precum și de extinderea rețelei de iluminat public în Dorna Borcut, Dornișoara, Alexeni, Centrul comunei, Tătaru, Plaiul Bârgăului.

Complexul Social Dornișoara a suferit modificări semnificative, edilul investind în reabilitarea acestui obiectiv. Centrul a fost dotat cu o centrală termică modernă, a fost izolat termic, s-a înlocuit tâmplăria, iar acoperișul a fost înlocuit cu tablă Lindab.

Prin Programul Național de Dezvoltare Locală s-a construit o Stație de Epurare, iar cu sprijinul Grupului de Acțiune Local „Bazinul Dornelor”, s-a construit un pod de beton peste râul Dorna, în satul Prăleni.Tot la Poiana Stampei există astăzi și un punct de lucru al Detașamentului de Pompieri Vatra Dornei, în acest fel comuna beneficiind și de o mașină pentru stingerea incendiilor, dar și de o ambluanță SMURD, deservite de personal specializat, care veghează permanent asupra siguranței celor care trăiesc aici.

Mănăstirea Podul Coșnei a fost susținută prin alocări de fonduri de la bugetul local al comunei Poiana Stampei, iar dacă biserica monument din comună, care a ars într-un incendiu, a lăsat durere în sufletele localnicilor, edilul a demarat lucrările de reconstruire a bisericii, fiind alocate sume importante de bani pentru aceste lucrări. Trebuie amintit faptul că s-a pus și prima piatră de temelie, pentru reconstrucția Bisericii cu hramul Sf. Arhangheli „Mihail și Gavriil”, în prezența ÎPS Pimen, Arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților.

Cea mai modernă sală de sport din județ va fi inaugurată în luna mai, la Poiana Stampei

Locuitorii comunei Poiana Stampei vor avea, începând cu anul 2016, o sală de sport multifuncțională. Astfel, va exista o sală de sport propriu zisă, o sală de fitness, dar și o sală pentru tenis de masă.Tot în această sală multifuncțională, localnicii se vor putea relaxa în piscina pentru adulți, iar copiii în piscina adresată exclusiv lor, sau vor putea alege între saună, salină și jacuzzi. Tot în incinta acestei săli vor fi construite și garaje pentru mașinile de pompieri și SMURD, apartamente pentru cazarea personalului specializat în intervenția situațiilor de urgență, garaje pentru microbuzele școlare, sunt celelalte.

Comuna Poiana Stampei, recunoscută pentru activitatea culturală

Comuna Poiana Stampei a primit titlul de „Sat cultural al României”, locul doi pe țară și nu întâmplător. Comuna este reprezentată de fiecare dată de Ansamblul „Poienița”, artiștii locali reușind să lase o impresie deosebită de fiecare dată.

În fiecare an, aici se organizează Festivalul Național „Fii satului. Tradiții de pe Valea Dornelor”, eveniment ce reunește an de an, artiștii recunoscuți din țară și nu numai.

Tot aici se oranizează și un masterclass, intitulat „Muzică la Altitudine”, concert extraordinar de vioară și violoncel. De doi ani, cu sprijinul Radio România Cultural, la Poiana Stampei ajunge și vioara lui Enescu, prin concertul „Vioara lui Enescu la Sate”.

Ambiție și perseverență, rețeta reușitei

„Toate aceste realizări nu fac decât să aducă un plus valoare comunității, denumită simbolic "Poarta de intrare în Bucovina", comunitate care, în ultima perioadă s-a aflat într-un continuu proces de dezvoltare, atât din punct de vedere al infrastructurii, cât și din punct de vedere social-cultural. Strategia de dezvoltare a comunei Poiana Stampei pentru perioada 2014-2020, cuprinde și alte proiecte importante pentru dezvoltarea comunei, atât în infrastructura rutieră și educațională, cât și în ceea ce privește promovarea continuă a valorilor culturale, care ne reprezintă. Toate aceste realizări sunt datorate bunei colaborări pe care o am cu cei din Consiliul Local”, a declarat pentru SuceavaLive, primarul comunei Poiana Stampei, Viluț Mezdrea.

Astfel, s-a dovedit încă o dată, că nu neapărat părul alb de la tâmple înseamnă înțelepciune. Puterea de muncă, inteligența, tinerețea și seriozitatea, au dovedit că pot face echipă bună împreună, dacă îți dorești cu adevărat să faci ceva pentru comuna pe care o reprezinți.

SURSĂ ARTICOL: SuceavaLive.ro






Niciun comentariu

Trimiteți un comentariu

VatraDorneiLive.ro © Toate Drepturile Rezervate
We Vatra Dornei