La Vatra Dornei a început etapa finală a Cupei Mondiale la sanie pe pistă naturală

Ieri, la Vatra Dornei a început ultima etapă a Cupei Mondiale la sanie pe pistă naturală, la care participă 17 naţiuni, de pe trei continente. Toţi cei care şi-au anunţat participarea au sosit la Vatra Dornei, mai puţin sportivii din Noua Zeelandă. Concurează 54 de băieţi, 29 de fete şi 16 dublouri.

În prima zi s-au desfăşurat manşele oficiale şi calificările la dublu.

Prof. Octavian Pungovschi, directorul Clubului Sporturilor de Iarnă din Vatra Dornei şi şeful comitetului de organizare a ultimei etape a Cupei Mondiale la sanie pe pistă naturală, ne-a declarat: “A fost mult mai bine decât mă aşteptam, având în vedere că au fost condiţii meteo îngrozitoare. Au fost la un moment dat 8 grade Celsius şi a plouat torenţial, ca vara. Inclusiv în timpul concursului a plouat puternic şi nu îmi vine să cred că în aceste condiţii gheaţa rezistă foarte bine. Avem de făcut nişte reparaţii foarte mici în comparaţie cu ce mă pregătisem şi am mari speranţe că vom putea duce competiţia până duminică. Şi juriul, împreună cu oficialii Federaţiei Internaţionale de sanie, şi-a dat seama că trebuie să ne adaptăm condiţiilor meteo şi să protejăm gheaţa şi nu s-a făcut decât o manşă în loc de două pentru că sunt foarte mulţi participanţi. Astăzi ar fi trebuit să se desfăşoare 190 de coborâri oficiale, dar s-au desfăşurat 100. După 100 de coborâri pârtia a rezistat foarte bine în aceste condiţii groaznice de temperatură şi ploaie”.


Pentru a proteja gheaţa, astăzi concursurile vor începe la ora 8.30 (faţă de ora 10.00, programată iniţial), cu finala Cupei Mondiale la sanie dublu, după care vor urma, calificările la sanie simplu masculin şi feminin. Dacă condiţiile meteo vor permite, tot astăzi se va desfăşura concursul pentru Cupa Naţiunilor.

„Prima dată este concursul de dublu, pentru că, dacă este cald, dubloul rupe foarte tare pârtia, greutatea pe sanie fiind dublă şi la viteză mare, când se forţează în viraj, se cam distruge gheaţa”, ne-a spus Octavian Pungovschi.

Mâine vor fi finalele de Cupă Mondială la masculin şi feminin, ştafeta pe naţiuni şi festivitatea de premiere.




Niciun comentariu

Trimiteți un comentariu

VatraDorneiLive.ro © Toate Drepturile Rezervate
We Vatra Dornei