S-a deschis sezonul de ski în Vatra Dornei

Sezonul de schi s-a deschis la Vatra Dornei, unde principalele pârtii, Parc şi Veveriţa, au devenit funcţionale din acest weekend.

Domeniul schiabil Vatra Dornei este compus din patru pârtii, două dintre acestea beneficiind de iluminat nocturn şi instalaţie de produs zăpadă artificială. Vatra Dornei beneficiază de 5,4 kilometri de pârtie omologată, potrivit Agerpres.

Pârtia de schi Parc 1, situată în centrul staţiunii Vatra Dornei, este una dintre cele mai vizitate pârtii de schi din nordul ţării, cu un nivel de dificultate mediu. La baza pârtiei se află o pistă de snowtubing şi şcoala de schi Euroski. Pârtia beneficiază de nocturnă, tunuri de zăpadă, iar accesul la instalaţiile de transport se face pe bază de skipass. Are un grad de dificultate mediu şi o lungime de 900 de metri. Altitudinea la plecare este de 965 metri şi la sosire de 805 metri.


Pârtia Parc 2 este situată deasupra pârtiei Parc 1, făcând legătura cu pârtia Veveriţa. Pârtia beneficiază de o lărgime optimă începătorilor, având grad de dificultate uşor, iar accesul la instalaţia de transport se face pe bază de skipass. Are o lungime de 550 de metri şi o diferenţă de nivel de 50 de metri, beneficiind de instalaţie de zăpadă artificială şi de transport pe cablu.

Pârtia Veveriţa este situată în vecinătatea pârtiei Parc, accesul făcându-se atât de pe strada Parcului, cât şi de pe pârtia Parc 2.
Beneficiază de iluminat nocturn şi instalaţie de producere a zăpezii artificiale, accesul la instalaţia de transport făcându-se pe bază de skipass. Pârtia are o lungime de 850 de metri, o diferenţă de nivel de 180 de metri, este iluminată pe timp de noapte cu ajutorul unei instalaţii moderne de nocturnă şi este prevăzută cu instalaţie de teleschi cu capacitate de transport de 900 de persoane pe oră. Pârtia are un grad de dificultate medie.

Pârtia Dealul Negru are un grad de dificultate mediu şi lungimea de 3.000 de metri. Altitudinea la plecare este de 1.250 metri şi la sosire de 850 metri, diferenţa de nivel fiind de 400 metri. Pârtia este deservita de telescaun, dar nu beneficiază de iluminare nocturnă şi zăpadă artificială. Dealul Negru este a treia pârtie ca lungime din ţară şi prima din Moldova. Pârtia beneficiază şi de snowtubing cu bandă transportoare.




Niciun comentariu

Trimiteți un comentariu

VatraDorneiLive.ro © Toate Drepturile Rezervate
We Vatra Dornei