Transgaz ar putea construi în 2013 magistrala Câmpulung Moldovenesc - Vatra Dornei

Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Ioan Cătălin Nechifor, a declarat presei, miercuri, că Transgaz, care a preluat gratuit, în februarie 2010, conductele magistrale de transport a gazelor naturale construite prin proiectul "Suceava, Utilităţi şi mediu la standarde europene", s-a angajat să continue lucrările de investiţii prevăzute, respectiv să execute conductele de gaz natural pe rutele Câmpulung Moldovenesc - Vatra Dornei şi Păltinoasa - Rădăuţi.


Nechifor a spus că, din corespondenţa purtată cu reprezentanţii Transgaz, a înţeles că firma are posibilitatea să facă investiţii în acest an pentru construcţia conductei magistrale dintre Câmpulung Moldovenesc şi Vatra Dornei, cu o lungime de 33 de kilometri. Potrivit lui Nechifor, pe acest subiect, va trebui să poarte o discuţie cu ministrul Economiei, Varujan Vosganian. "Transgaz are banii, dar va trebui şi o decizie la nivel de minister", a spus Nechifor.

CJ Suceava a transferat, cu titlul gratuit, către Transgaz 101 kilometri de reţea magistrală de gaze naturale construită în cadrul proiectului judeţean "Suceava, Utilităţi şi mediu la standarde europene", proiect prin care au fost construite centrale termice de cogenerare şi reţele de termoficare în municipiile Câmpulung Moldovenesc, Vatra Dornei, Rădăuţi şi oraşele Gura Humorului şi Siret, dar şi o reţea magistrală de gaze naturale pe o lungime de 102 kilometri. Pentru realizarea investiţiilor în cadrul acestui proiect, CJ Suceava a obţinut un credit cu garanţii guvernamentale în valoare de 86,3 milioane de euro de la Deutsche Bank A.G. Londra cu care CJ Suceava a semnat un contract de împrumut cu rambursarea creditului în 25 de ani. Deutsche Bank a cesionat în 2011 împrumutul acordat judeţului Suceava către Erste Group Bank.
Niciun comentariu

Trimiteți un comentariu

VatraDorneiLive.ro © Toate Drepturile Rezervate
We Vatra Dornei