Duminica a avut loc sfinţirea bisericii Parohiei Dealul Floreni

Credincioşii din mai multe zone ale judeţului Suceava au asistat duminica la slujbele prilejuite de târnosirea bisericii Parohiei Dealul Floreni, Protopopiatul Câmpulung Moldovenesc. Sfânta Liturghie a fost oficiată de IPS Teodosie şi IPS Pimen, informează Ziarul Lumina, Ediţia de Moldova.

Înalt Preasfinţitul Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, şi IPS Pimen, Arhiepiscopul Sucevei şi Rădăuţilor, au sfinţit, duminica, 30 septembrie 2012, Biserica cu hramurile 'Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel' şi 'Sfinţii Arhangheli Mihail şi Gavriil' din Parohia Dealul Floreni - Dorna Candrenilor, Protopopiatul Câmpulung Moldovenesc, judeţul Suceava.

Slujba târnosirii a început la exterior şi a continuat în interior. 'IPS Pimen şi IPS Teodosie au oficiat sfinţirea bisericii monumentale din cărămidă din parohia Dealul Floreni. Sfântul lăcaş, deşi încă nepictat, este foarte frumos, fiind zidit într-un timp record. Construcţia acestuia a început în anul 2007 şi iată că anul acesta a fost târnosit. Toate aceste lucrări au fost coordonate de pr. paroh Sorin Doroftiese, hirotonit în anul 2001. Pr. paroh Sorin Doroftiese a avut un elan sporit în realizarea bisericii, care are o arhitectură deosebită şi care este împodobită cu obiecte de cult deosebit de frumoase. În cadrul Sfintei Liturghii au slujit aproape 50 de preoţi şi zece diaconi. Au fost prezenţi mii de credincioşi îmbrăcaţi în costume naţionale, care s-au bucurat împreună de o zi frumoasă cu mult soare', a relatat pr. Aurel Goraş, protopop al Protopopiatului Câmpulung Moldovenesc.

Polihroniu pentru Patriarhul României

Pornind de la Evanghelia din Duminica a XIX-a după Rusalii, IPS Teodosie a adresat un cuvânt de învăţătură credincioşilor prezenţi în care a amintit de milostivirea lui Dumnezeu şi de faptul că oamenii trebuie să-i iubească pe vrăjmaşi. Înalt Preasfinţia Sa i-a îndemnat pe credincioşi să-L imite pe Dumnezeu în bunătatea lui, să fie îngăduitori şi iertători.

Înalt Preasfinţitul Pimen a mulţumit Înalt Preasfinţitului Teodosie pentru cuvintele frumoase adresate, amintind că ieri s-au împlinit cinci ani de când a fost întronizat Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române. 'IPS Pimen a subliniat că Preafericirea Sa a înfiinţat la Iaşi postul Radio TRINITAS, urmând ca mai apoi Biserica noastră să aibă un post de televiziune la nivel naţional.


Arhiepiscopul Sucevei şi Rădăuţilor a remarcat apoi că de-a lungul timpului s-a încercat demararea lucrărilor pentru Catedrala Mântuirii Neamului. Deşi au fost multe încercări, PF Daniel a reuşit acest lucru. A treia realizare, a mai spus IPS Pimen, este legată de iniţiativa Preafericirii Sale în legătură cu Regulamentul pentru organizarea şi funcţionarea Comisiei de Pictură Bisericească a Patriarhiei Române', a adăugat pr. protopop Aurel Goraş, care a amintit că slujba s-a încheiat cu un polihroniu pentru Patriarhul României.



Niciun comentariu

Trimiteți un comentariu

VatraDorneiLive.ro © Toate Drepturile Rezervate
We Vatra Dornei