Cupa Europei la sanie se va desfasura la Vatra Dornei - Carlibaba

Congresul Federaţiei Inter­na­ţio­nale de Sanie, desfăşurat recent la Riga, a aprobat calendarul pentru următoarele sezoane, unul dintre eve­nimente, Cupa Europei, urmând să aibă loc anul viitor, în perioada 1-4 martie, în ţara noastră.

Mai precis, la Cârlibaba - Vatra Dornei, după cum a precizat antrenoarea fede­rală Sorina Ţicu, care a participat la eveniment. “Va fi un lucru deosebit pentru România organizarea Cupei Europei pe pista naturală din această zonă, lungă de 1040 metri, cu altitudine de 988 metri la start şi 854 la sosire.
Testul făcut la Campionatele Naţionale din sezonul trecut, la care au participat şi reprezentanţi ai forului internaţional, condus de germa­nul Josep Pendt, a fost convingător pentru cele 31 de delegaţii venite la Congres. Cărora le-am oferit şi un filmuleţ de prezentare a pistei şi a zonei. S-a avut în vedere şi faptul că la Jocurile Olimpice de Iarnă din 2014, de la Soci, sania pe pistă na­turală va figura ca disciplină de­mon­strativă”.


Pe lângă definitivarea calendarului competiţional, din care nu vor lipsi campionatele mondiale de seniori, la Konigssee (Ger­ma­nia), 2014 şi de juniori, Lille­ha­mer (Norvegia), 2015, s-a stabilit şi locul de disputare al Europe­ne­lor de juniori din 2013, Oberhof (Germania). Printre invitaţii la Congres s-au aflat şi reprezentanţii comitetului de organizare a JOI de la Soci.




Niciun comentariu

Trimiteți un comentariu

VatraDorneiLive.ro © Toate Drepturile Rezervate
We Vatra Dornei