Fiul primarului din Ciocăneşti, urmărit penal pentru exploatarea ilegală a unei cariere de piatră

Administratorul unei societăţi din municipiul Vatra Dornei, fiul primarului din comuna Ciocăneşti, este urmărit penal într-un dosar care vizează efectuarea de exploatări ilegale la o carieră de piatră.

La propunerea poliţiei, procurorii au confirmat începerea urmăririi penale faţă de Nelu Tomoioagă, în vârstă de 30 de ani, din comuna Ciocăneşti, el fiind acuzat de infracţiunea de executare de activităţi miniere fără permis sau licenţă, faptă prevăzută de articolul 57, aliniatul 2 din Legea 85/2003, Legea minelor şi pedepsită cu închisoare de la şase luni la doi ani.

Concret, administratorul ar fi dispus activităţi de exploatare minieră în cariera de piatră „Lelici”, aparţinând Consiliului Local al comunei Dorna Candrenilor, deşi nu mai deţinea permis sau licenţă de exploatare. Firma acestuia a avut concesionată cariera de piatră, în baza unei hotărâri din 28 octombrie 2005, însă activitatea de exploatare a început în luna octombrie 2008, fiind desfăşurată până în luna august 2010.


În această perioadă, precizează anchetatorii, societatea ar fi lucrat ilegal. Conform actualului primar din Dorna Candreni, Candrea Mafteiu, exploatarea s-ar fi făcut în baza unui act adiţional realizat la un contract deja reziliat, ceea ce contravine legii.




Niciun comentariu

Trimiteți un comentariu

VatraDorneiLive.ro © Toate Drepturile Rezervate
We Vatra Dornei