Primarul din Vatra Dornei, absent nemotivat de la întâlnirea pe care i-au dat-o aleşii locali

0
După mai bine de o săptămână de când sediul Primăriei Vatra Dornei a fost debranşat de la reţeaua de alimentare cu energie electrică, aleşii locali au decis să-l ia la întrebări pe edilul Ioan Moraru.

În acest sens, viceprimarul Mircea Rusu şi un grup de zece consilieri au convocat pentru ieri o şedinţă extraordinară de Consiliu Local, la care l-au invitat şi pe actualul primar, dar şi pe directorul economic al instituţiei. Dacă ultimul a onorat invitaţia, nu acelaşi lucru se poate spune despre Ioan Moraru, care a lipsit nemotivat de la şedinţă.

Viceprimarul Mircea Rusu a explicat şi ce au dorit aleşii locali să afle de la omul care conduce administraţia dorneană. „Am încercat să avem o dezbatere pe larg pe anumite subiecte extrem de presante ale municipiului Vatra Dornei. Principalul subiect a fost acela al debranşării de la reţeaua de energie, situaţia jenantă şi care se repetă deja de opt zile. Faptul că domnul primar nu a fost prezent la şedinţă ne-a determinat să luăm decizia să reluăm aceste discuţii cu ocazia primei şedinţe de Consiliu Local, programată pe 3 februarie”, a precizat Mircea Rusu.

Primăria Vatra Dornei, datoare faţă de E.ON cu 580.000 de lei

În lipsa primarului, participanţii la şedinţa de Consiliu Local de ieri au dorit să afle mai multe informaţii de la directorul economic al instituţiei. Datele oferite nu au fost în măsură să-i lămurească pe aleşii locali cum s-a ajuns la debranşarea Primăriei Vatra Dornei de la reţeaua de alimentare cu energie electrică.

Administraţia dorneană a rămas în beznă joia trecută, din cauza unor datorii de peste 580.000 de lei. „Primăria Vatra Dornei a acumulat datorii restante de peste 580.000 de lei faţă de E.ON Energie România începând din luna martie 2009, ca urmare a neachitării contravalorii energiei electrice consumate şi a întârzierilor la plata facturilor. Deoarece obligaţiile de plată asumate de Primăria Vatra Dornei prin contractul de furnizare a energiei electrice şi convenţiile încheiate cu societatea noastră nu au fost îndeplinite, E.ON Energie România a fost nevoită să sisteze astăzi, 19 ianuarie, furnizarea energiei electrice către acest consumator”, au comunicat reprezentanţii E.ON Energie România. De pe 19 ianuarie şi până astăzi dimineaţă situaţia a rămas neschimbată.

Posibilă incompatibilitate a consilierului personal al lui Moraru

Un alt subiect care a făcut obiectul discuţiilor din cadrul şedinţei de ieri a consilierilor dorneni a fost posibila incompatibilitate a lui Petrică Alexievici, consilierul personal al primarului Ioan Moraru.

„Am cerut un punct de vedere autorizat din partea secretarului Primăriei Vatra Dornei despre cumulul de funcţii deţinut de domnul Alexievici, respectiv de consilier local şi consilier personal al domnului primar. De asemenea, am decis să transmitem o adresă şi la Prefectura Suceava, respectiv Agenţia Naţională de Integritate, pentru a primit lămuriri pe această temă”, a mai menţionat Mircea Rusu.


Ioan Moraru l-a numit consilier personal pe Petrică Alexievici, începând cu 1 noiembrie, cumulând astfel această funcţie cu cea de consilier local, ambele plătite din bani publici.




Niciun comentariu

Trimiteți un comentariu

VatraDorneiLive.ro © Toate Drepturile Rezervate
We Vatra Dornei