Primarul din Vatra Dornei oferă spaţii cadou în zona centrală

1
Primăria Vatra Dornei nu pare afectată de actuala criză economică. Cel puţin aşa dă de înţeles edilul şef Ioan Moraru, care, în loc să atragă la buget sume cât mai mari, preferă să ofere cadouri apropiaţilor săi.

Ultimul episod din serialul „Cum să ne batem joc de bugetul local” s-a petrecut acum câteva săptămâni. O suprafaţă de 120 de mp din pietonalul situat în zona centrală a municipiului Vatra Dornei a fost dată aproape gratuit firmei Bianco Nero, administrată de Radu Ortoanu, acelaşi care deţine şi restaurantul Les Amis. Potrivit datelor oferite de câţiva consilieri locali, terenul de pe pietonalul central al oraşului a fost închiriat pentru „fabuloasa” sumă de 600 de lei lunar. Contractul a fost perfectat din ordinul direct al primarului Moraru, care a ignorat alte cereri privind închirierea terenului menţionat. Am încercat ieri să aflăm şi punctul de vedere al primarului Ioan Moraru vizavi de această închiriere cu cântec care, în condiţii normale, i-ar fi putut aduce în buget o sumă mai mare.

Antecedentele SC Bianco Nero SRL

Primarul Ioan Moraru nu este la prima tentativă de a face cadou cei 120 de mp din pietonalul situat pe strada Luceafărului din Vatra Dornei. În februarie 2009, actualul edil a iniţiat o Hotărâre de Consiliu Local prin care dorea să concesioneze terenul fără licitaţie publică. Fireşte, beneficiar urma să fie aceeaşi firmă, SC Bianco Nero SRL Vatra Dornei. În cele din urmă, Moraru a renunţat la planul său şi a retras proiectul fără nici o explicaţie.

Durata concesionării trebuia să se întindă pe cinci ani, cu posibilitatea de prelungire, iar pe teren urma să fie construită o terasă, în extinderea restaurantului Les Amis.
Ce a uitat şi atunci şi acum primarul Ioan Moraru este că SC Bianco Nero SRL a prejudiciat bugetul local cu o sumă frumuşică. Firma a câştigat în 2008 licitaţia organizată de Primăria Vatra Dornei pentru închirierea unei suprafeţe de 120 mp de pe strada Luceafărului, urmând să achite câte 4.200 de lei pentru fiecare din cele trei luni de vară. SC Bianco Nero SRL nu şi-a mai respectat angajamentul şi nu a mai amenajat terasa, dar nici nu a plătit banii către Primărie.

ARTICOL COMPLET: MonitorulSV.ro

( Hide )

VatraDorneiLive.ro © Toate Drepturile Rezervate
We Vatra Dornei