Hotel de patrimoniu din Vatra Dornei, lăsat în paragină de ani de zile

Un hotel de patrimoniu situat în zona centrală a staţiunii de interes naţional Vatra Dornei a fost lăsat în paragină de ani de zile. Este vorba de Hotelul Cembra, construit parţial încă din 1897, şi care între timp a ajuns o ruşine pentru oraş.
Un hotel de patrimoniu situat în zona centrală a staţiunii de interes naţional Vatra Dornei a fost lăsat în paragină de ani de zile. Este vorba de Hotelul Cembra, construit parţial încă din 1897, şi care între timp a ajuns o ruşine pentru oraş.

Soarta acestui hotel, dar şi a altor patru vile situate în Vatra Dornei şi care sunt primite în concesiune din 2011 de Cartel ALFA, a fost pusă în discuţie zilele trecute la întâlnirea filialelor judeţene din Moldova a Confederaţiei Naţionale a Sindicatelor Cartel ALFA, întâlnire care s-a desfășurat la Vatra Dornei.

"Acesta este un hotel ce nu poate fi folosit parţial, aşa încât este nevoie de o reabilitare totală. Există un studiu de fezabilitate şi calculele estimative arată că suma necesară pentru renovare şi extindere se ridică la 4-5 milioane de euro. Este o clădire de patrimoniu şi fiecare intervenţie trebuie avizată de specialişti. Înainte de a fi închis, hotelul avea o capacitate de cazare de 114 locuri.



Au fost făcute două studii de rezistenţă care au avut rezultate contradictorii: primul studiu susţinea că această clădire poate rezista la o eventuală reabilitare, al doilea studiu susţine că nu; în acest moment se desfăşoară un al treilea studiu - mai complex - care probabil va decide soarta locaţiei", a declarat Traian Pădureţ, preşedintele filialei judeţene Suceava a Cartel ALFA.

Cei care au în administrare ceea ce a mai rămas din fostul hotel sunt la curent cu ceea ce se petrece acolo, şi anume că imobilul a fost spart de nenumărate ori de hoţi, curtea interioară este plină de câini vagabonzi, gardurile de lemn din spate au fost rupte şi puse pe foc. Mai nou, Primăria Vatra Dornei a organizat în curtea interioară un spaţiu destinat bicicliştilor, un spaţiu impropriu.

Reprezentanţii Cartel ALFA spun că toate locaţiile care au aparţinut fostului UGSR (Uniunea Generală a Sindicatelor din România) nu au fost date în proprietate nimănui, nu se poate investi de către concesionari nici un leu în lucrări de renovare. Mai mult, de aproximativ 10 ani există un proiect pentru clarificarea acestei situaţii, proiect care zace prin sertarele Guvernului României.

CITEȘTE CONTINUAREA ARTICOLULUI PE: MonitorulSV.ro





Niciun comentariu

Trimiteți un comentariu

VatraDorneiLive.ro © Toate Drepturile Rezervate
We Vatra Dornei