Masacrul din Padurea Carlibaba va rămâne nepedepsit ?

Deşi poliţiştii ştiu deja numele celor trei braconieri, încă nu a fost reţinut nici unul, ei fiind încă de negăsit. În plus pentru braconaj pedeapsa este destul de mică, iar şansa ca aceştia să stea după gratii este destul de redusă. Prejudiciul cauzat de „măcelarii borşeni” este 60.000 de euro.

Într-o altă ţară din occident ONG-urile care apără drepturile animalelor ar fi sărit „ca arse” la gâtul autorităţilor, când ar fi auzit de masacrul celor cinci căprioare. Acestea au fost hacuite de trei indivizi din Borşa, care le-au omorât pentru carnea lor care se vinde destul de profitabil pe piaţa neagră.

Trei dintre femele erau gestante, iar braconierii le-au eviscerat şi au aruncat puii nefătaţi pe marginea drumului. A fost o imagine de coşmar chiar şi pentru pădurarii obişnuiţi să vadă leşuri de animale. Căprioarele erau tranşate şi băgate în butoaie de plastic şi urmau să fie livrate către cumpărători, dacă vânătorii de la Ocolul Silvic Breaza nu i-ar fi zărit pe „măcelari” şi nu i-ar fi fugărit.

Când au dat bir cu fugiţii au lăsat însă în urmă suficiente probe pentru a fi identificaţi. Astăzi mai mulţi poliţişti de la IPJ Suceava au mers în Borşa pentru a-i căuta împreună cu colegii maramureşeni pe cei trei. Numai că până acum nu au avut succes, braconierii nefiind acasă.De altfel nici legea nu este suficient de dură cu braconierii, pentru infracţiunea comisă cei trei măcelari riscând o pedeapsă cu închisoarea de la 3 la 7 ani sau cu amendă de la 5.000 de lei la 25.000 de lei. Numai că de obicei se ajunge după ani lungi de procese la plata amenzii penale. Vor mai avea însă de răspuns în faţa legii şi pentru faptul că nici unul nu deţine arme de vânătoare sau permis pentru arme de foc.


Prejudiciul cauzat de cei braconieri fondului de vânătoare este de 60.000 de euro, câte 12.000 de euro pentru fiecare dintre cele cinci căprioare omorâte.




Niciun comentariu

Trimiteți un comentariu

VatraDorneiLive.ro © Toate Drepturile Rezervate
We Vatra Dornei