Cristi Gavrilescu, dorneanul care vede lumea de pe zgarie nori

4
Cristi Gavrilescu este unul dintre dornenii care au părăsit Dorna pentru a-şi putea manifesta potenţialul. Îşi deschide sufletul si ne lasă să pătrundem în intimitatea unei vieţi care nu a fost deloc uşoară pentru el. Nu este singurul care rămîne ancorat în amintirile acestui orăşel de munte şi care are nostalgia reîntoarcerii. Indiferent că sunt în Canada, SUA, Austria sau Germania, dornenii nu pot să uite dealurile din jurul oraşului, pădurile, parcul, pîrtia de schi, cele cîteva străduţe din centru, fostul ştrand, munţii, şcoala, colegii, sau pe foştii lor profesori.
Chiar dacă mulţi dintre cei plecaţi se mai întreabă ca şi Emil Cioran: „A quoi bon avoir quite Coasta Boacii?”, un fel de „De ce-oi fi părăsit Dealul Negru?”, niciunul nu se va mai întoarce. Ca şi marii poeţi care nu s-au căsătorit nicioadată pentru că „femeia reală” le-ar fi spulberat „femeia ideală” despre care au scris toată viaţa, şi dornenii noştri plecaţi în lume, preferă acea imagine idealizată a Dornei şi nu un oraş în care nu mai găsesc mare lucru din ceea ce au lăsat atunci cînd au plecat. Arhitectul Gavrilescu „sparge gheaţa” pentru cititorii Monitorului de Dorna, iar mulţi alţii, plecaţi prin Europa sau chiar pe alte continente, i-ar putea urma exemplul.

ARTICOL COMPLET: OrionMedia.ro

( Hide )
  1. Bravo ! Un adevarat model de urmat ...

    RăspundețiȘtergere
  2. FELICITARI !!! Dorna ar trebui sa fie mândra de asa oameni !

    RăspundețiȘtergere
  3. Adevarata fata a domnului Gavrilescu...!
    Va spun eu cine este dansul: Un "american" parvenit, nascut in Romania, care a facut niste bani, si care "se p...a pe toata lumea". Imi cer scuze, dar sunt exact cuvintele lui unei familii din Bucuresti. Asa vede el afacerile in tara noastra. Desi a fost filmat la Pro-Tv cu "Jos palaria"...nu merita nici cea mai mica atentie. Datorita actiunilor judecatoresti prin cumpararea unei locuinte in zona centrala... desi sustine ca are multi bani...?... investeste zeci de mii de euro in refacerea si consolidarea ei, dar ataca dur linistea si dragostea unei familii cu 2 copii, care nu i-a facut niciun rau niciodata,singura vina a lor fiind...de a locui intr-o casa nationalizata ( revendicata cu acte false de catre alta 'Institutie de Binefacere"... la adresa Arhipiscopiei Romano-Catolice din Bucuresti ), si se lupta cu inversunare pentru ai evacua si arunca in strada, fara sa ofere nici cea mai mica compasiune la adresa lor. Ce sa mai vorbim de alte compensari.Asta e !!! INGINERII FINANCIARE!
    Cu asa coloana vertebrala...?!?!?...sa tot constuiesti zgarie-nori in Romania. Cu siguranta se vor prabusi la cea mai mica atingere. Pana la urma... toate bune si frumoase...dar ca sa faci asa ceva cu o familie fara sa iti pese de suferinta lor, este cel mai josnic lucru de pe pamant. Dovedeste ca este cu "capul in aer" si calca pe cadavre cu orice pret PENTRU LINISTEA LUI.
    Nici macar nu este recunoscator lui D-zeu ca a pus mana pe o vila de milioane de euro prin "combinati juridice"- STIE EL, compensand oarecum necazul si suferinta acelei familii, necazuri si suferinte aduse tot de acest renumit arnitect. Sa arunci in strada o familie care a stat 17 ani in acea casa, fara niciun pic de constiinta...este absolut "inaltator" la scoala facuta de dansul. NOTA 1 LA PURTARE ! Cine stie cate familii au trebuit sa sufere, pentru a se ridica el la nivel international.
    RUSINE DOMNULE ! AI DOVEDIT CA NU AI NIMIC IN COMUN CU ROMANIA SI MAI ALES CU ROMANII DE AICI. "JOS PALARIA!", DA !... DAR NICIODATA LA ADRESA TA.
    Asteptam sa vedem cum primesteacest parvenit "animal", titlul de Doctor Honoris Causa pentru renumita activitate.

    RăspundețiȘtergere
  4. Din pacate trebuie sa-i dam dreptate persoanei care a scris comentariu de mai sus. Fiind si eu arhitect de profesie, cunoscandu-l pe Gavrilescu am luat legatura cu biroul de proiectare care a proiectat acel turn din Dubai. Surpriza mare. Gavrilescu nu a proiectat nimic. A fost un simplu desenator in echipa care a proiectat aceasta cladire. Am avertizat aceasta societate despre meritele neasumate ale acestui individ.

    RăspundețiȘtergere

VatraDorneiLive.ro © Toate Drepturile Rezervate
We Vatra Dornei