Se redeschide sezonul de rafting in Vatra Dornei

0
Esti satul de veveritele din Parcul din Vatra Dornei si nu te mai incanta cu nimic izvoarele de apa minerala? Atunci afla ca la Vatra Dornei este un loc ideal pentru rafting in Romania. Bistrita ofera trasee superbe, iar daca in zilele precedente unei excursii a plouat, e clar ca te vei distra de minune.

Majoritatea firmelor care iti ofera ture de rafting te vor taxa cu preturi care se invart in jurul a 50 de lei de persoana. In costul acesta este asigurat si echipamentul si prezenta unui instructor in barca. Traseele de pe Bistrita sunt cat de mari vrea turistul… te poti lasa in voia raului si 80 de kilometri si 12.

Mare parte din cei care fac rafting prefera sa se lupte cu vartejurile si cataractele pe un traseu scurt si dur, care parcurge doar 2 kilometri. La Vatra Dornei poti combina raftingul cu escalada, alpinismul, trekkingul sau cu parapanta. Dornenii sunt mereu gazde bune si abia asteapta sa aiba cui ii pune in fata o strachina de ciorba acra dreasa cu bors, un pastrav fript pe jar si asternut pe pat de cetina, langa o branza de burduf cu mamaliga. Nu te intrece cu paharul: la Vatra Dornei gasesti afinata groasa si dulceaga, facuta cu fructe culese din apropiere si un vin dulce, galbui si parfumat ca un fagure de miere, dar toate iti taie picioarele de la genunchi.

Pana la ora actuala, in Romania nu este recunoscuta meseria de instructor de rafting, nu exista cursuri de specializare pentru asa ceva. Daca alegi o firma sa faci rafting, vezi ca personalul care te duce prin valtori sa aiba macar un atestat de instructor sportiv sau de scafandru.

Echipamentul de neopren pe care il vei imbraca ar trebui si el sa fi fost spalat dupa ce l-a folosit altcineva inaintea ta. Nu in ultimul rand, strange tare chingile vestei de salvare care ar trebui sa aiba protectie pentru spate si gat. Iar cel mai important lucru, nu incerca de unul singur sa te avanti pe apa.

ARTICOL COMPLET: Carcabot.Ro


Niciun comentariu

Trimiteți un comentariu

VatraDorneiLive.ro © Toate Drepturile Rezervate
We Vatra Dornei