Băut la volan, a rănit grav un minor, după care a fugit în pădure

0
Un bărbat din comuna Poiana Stampei este cercetat penal pentru mai multe infracţiuni, după ce s-a urcat băut la volan, a provocat un grav accident rutier, a cărui victimă a fost un minor, şi a fugit în pădure, fiind găsit de poliţişti după aproape o oră şi jumătate de căutări.

S-a întâmplat în noaptea de sâmbătă spre duminică, pe raza comunei Dorna Candrenilor. Mihăiţă Ivan, în vârstă de 40 de ani, se afla la volanul unui autoturism, iar în maşină se mai afla fratele acestuia şi un adolescent în vârstă de 17 ani, Marius V., tot din Poiana Stampei.

La un moment dat, pe DJ 174 A, şoferul, care se afla sub influenţa băuturilor alcoolice, a pierdut controlul asupra volanului într-o curbă la dreapta, a părăsit partea carosabilă şi a intrat în gardul de lemn situat pe partea stângă a drumului.

În urma impactului, o scândură din gard a pătruns prin parbrizul autovehiculului şi a ieşit prin lunetă, lovindu-l puternic în cap pe minorul de 17 ani.

Poliţiştii ajunşi la faţa locului i-au mai găsit acolo doar pe fratele şoferului vinovat şi adolescentul rănit, care era pe scaunul din dreapta, într-o baltă de sânge şi în stare de inconştienţă.

Victima a fost transportată de urgenţă la Spitalul Municipal Vatra Dornei, fiind diagnosticată cu fractură deschisă ochi parietal drept, traumatism cranio-cerebral acut deschis, plagă contuză fronto-parietală cu decalare de scalp, necesitând pentru vindecare între 30 şi 40 de zile de îngrijiri medicale.

Mihăiţă Ivan a dispărut de la faţa locului, imediat după accident, mai multe echipaje de poliţie plecând în căutarea acestuia.

Bărbatul, se arată într-un comunicat de presă al poliţiei, a fost găsit, ulterior, în pădure, în locul numit „Bâtca”, la circa un kilometru de locul producerii accidentului.

Testat cu etilotestul, Mihăiţă Ivan a fost găsit cu o alcoolemie de 0,82 la mie alcool pur în aerul expirat, fiindu-i recoltate şi probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

Şoferul va fi cercetat acum pentru vătămare corporală din culpă, conducerea sub influenţa băuturilor alcoolice a unui autoturism pe drumurile publice şi părăsirea locului accidentului fără încuviinţarea poliţiei.



Niciun comentariu

Trimiteți un comentariu

VatraDorneiLive.ro © Toate Drepturile Rezervate
We Vatra Dornei