Se zvonește că un magazin LIDL va apărea în locul pieţei din Vatra Dornei

Se pare că este doar o chestiune de câteva săptămâni până când piaţa agroalimentară din Vatra Dornei va dispărea, în locul acesteia urmând a fi construit un magazin LIDL.
Jurnalistul sucevean Sandrinio Neagu susține printr-un articol postat pe site-ul său că este doar o chestiune de câteva săptămâni până când piaţa agroalimentară din Vatra Dornei va dispărea, în locul acesteia urmând a fi construit un magazin LIDL.

Acesta mai spune că un proiect de Hotărâre de Consiliu Local ar fi fost introdus și apoi retras de pe ordinea de zi a ședinței din luna februarie a acestui an și odată făcut acest pas, e greu de crezut că lucrurile se vor schimba, mai fiind probabil nevoie de niște avize înainte ca totul să devină realitate.




Pentru a putea construi se pare că LIDL va cumpăra terenul, în suprafață de aproximativ 6000 mp, de la Primăria Vatra Dornei, actualul proprietar al terenului.

Din datele pe care jurnalistul susține că le are, până în prezent nu a fost făcută publică o altă locaţie în care ar urma să-şi desfăşoare activitatea piaţa agroalimentară, dar una din variantele puse în discuţie este terenul unde funcţiona sediul pentru achiziţia fructelor de pădure al firmei administrată de Virgil Pohoaţă, fost lider al Partidei Romilor pe judeţul Suceava.

Totuși, situația terenului în cauză este destul de complicată după ce firma lui Pohoață a intrat în faliment. Terenul, în suprafață de circa 4.000 mp, este proprietatea Primăriei Vatra Dornei și a fost concesionat către firma lui Pohoaţă. Ori, în condițiile în care firma este în faliment, cel mai probabil trebuie așteptat ca bunurile să fie valorificate, iar abia apoi terenul ar putea reintra în posesia Primăriei Vatra Dornei.

Rămâne să vedem în perioada următoare cât de veridică este această știre, pe care o găsiți AICI și dacă LIDL ia în considerare Vatra Dornei pentru deschiderea unui magazin în viitorul apropiat însă cum niciodată nu iese fum fără foc, este foarte probabil că ceva ”se coace” la nivelul administrației locale !

Mai este totuși important de precizat că despre construirea unui magazin LIDL în Vatra Dornei se zvonește de multă vreme și s-au tot vehiculat, de-a lungul timpului, mai multe variante de zone, ba în locul Autogarei Severin, ba în zona de lângă Kaufland, ba în locul fostului Dorna Shopping Center (lângă Hotel Intus), etc. ... se pare că până la urmă zvonurile se vor confirma.




Pentru cei care nu știu, LIDL este o companie germană cu prezență globală și cu o istorie de aproape 90 de ani. Evoluția companiei este marcată de o expansiune rapidă pe întreg teritoriul Europei în ultimele decenii, iar din anul 2017 și pe teritoriul Statelor Unite ale Americii. Activând în 30 de țări din lume, cu mai mult de 215.000 de angajați, se numără printre primii 10 comercianți de produse alimentare la nivel mondial. Lidl este unul dintre cele mai mari lanțuri de magazine din Europa, cu peste 100 de centre logistice, care asigură aprovizionarea pentru aproximativ 10.000 de magazine.

Lidl Romania a încheiat anul 2017 cu 220 de unități în rețeaua locala, dintre care peste 15 au fost inaugurate în ultimul an. În legătură cu planurile pentru 2018, reprezentanții companiei au declarat pentru Wall-Street.ro: ”Continuam investițiile în România, iar în 2018 vom continua ritmul de extindere a rețelei de magazine, asumându-ne și pentru acest an deschiderea a cel putin 15 unități. În 2016 am atins pragul de 200 de magazine, iar următorul prag, pe termen mediu, este să depășim 300 de unități. Expansiunea în România include și investițiile în centrele logistice ale companiei. În acest moment, Lidl are patru depozite (la Lugoj, Nedelea, Iernut și Chiajna), iar cel de-al cincilea este în curs de construire, la Roman”.



Niciun comentariu

Trimiteți un comentariu

VatraDorneiLive.ro © Toate Drepturile Rezervate
We Vatra Dornei