Locuința unei bătrâne din Șaru Dornei a fost afectată de un incendiu

Un incendiu izbucnit luni după-amiază a afectat grav casa de locuit a unei femei de 85 de ani din satul Plaiu Șarului, comuna Șaru Dornei.
Un incendiu izbucnit luni după-amiază a afectat grav casa de locuit a unei femei de 85 de ani din satul Plaiu Șarului, comuna Șaru Dornei. Flăcările au fost observate de un vecin în jurul orei 16.30, la mansarda casei de locuit a gospodăriei, fiind anunțați pompierii prin numărul unic 112.

La locul incendiului au ajuns în scurt timp pompierii Detașamentului de Pompieri Vatra Dornei, care au intervenit cu 3 autospeciale, 3 motopompe și o ambulanță SMURD pentru localizarea și lichidarea incendiului izbucnit. La sosirea echipajelor de intervenție, etajul și mansarda casei de locuit, construite din lemn și izolate cu polistiren, erau cuprinse de flăcări, existând un pericol iminent de propagare a focului la întreaga gospodărie, mai ales la un atelier de tâmplărie aflat în vecinătate.

După mai mult de 3 ore de luptă cu flăcările, pompierii au reușit să lichideze incendiul. Au fost distruse acoperișul casei pe circa 80 de metri pătrați, plafoanele a două camere și ale holurilor pe aceeași suprafață. S-au degradat de asemenea pereții și tavanul parterului, obiecte de mobilier, textile, aparatură electrocasnică și pardoseala, valoarea pagubelor fiind estimată la 45.000 de lei.

Cercetările efectuate de pompieri după lichidarea incendiului au arătat că focul a izbucnit ca urmare a efectului termic al curentului electric, generat de folosirea unor siguranțe fuzibile improvizate în tabloul electric. Din fericire nu s-au înregistrat victime, iar pompierii au reușit să salveze atelierul de tâmplărie și alte bunuri ale proprietarei.




Niciun comentariu

Trimiteți un comentariu

VatraDorneiLive.ro © Toate Drepturile Rezervate
We Vatra Dornei