Afacerist din Dorna Arini, condamnat la cinci ani de închisoare pentru evaziune fiscală

Un bărbat trimis în judecată pentru evaziune fiscală a fost condamnat recent de Tribunalul Suceava. Doru Todaşcă a fost găsit vinovat pentru comiterea infracţiunii de evaziune fiscală în formă continuată şi a primit o condamnare de 5 ani de închisoare cu executare.
Un bărbat trimis în judecată pentru evaziune fiscală a fost condamnat recent de Tribunalul Suceava. Doru Todaşcă a fost găsit vinovat pentru comiterea infracţiunii de evaziune fiscală în formă continuată şi a primit o condamnare de 5 ani de închisoare cu executare. Soluţia nu este definitivă şi poate fi atacată la instanţa superioară.

În perioada 2011 – 2013, acesta a avut calitatea de administrator al SC D.M. SRL Vatra Dornei, obiectul de activitate principal constând în fabricarea de mobilă pentru birouri şi magazine.




În perioada ianuarie-septembrie 2011, inculpatul a înregistrat în evidenţa contabilă a societăţii 123 facturi fiscale, conţinând operaţiuni comerciale fictive, în valoare totală de 11.114.389 lei, derulate cu trei societăți comerciale, una din județul Suceava, iar alte două din municipiul București.

Prejudiciul total produs bugetului de stat este de 4.445.755 lei, din care 2.667.453 lei reprezintă TVA şi 1.778.302 lei reprezintă impozit pe profit, prejudiciu care nu a fost recuperat.

Pentru a se evita ascunderea, distrugerea, înstrăinarea sau sustragerea de la urmărire a bunurilor ce pot servi la garantarea reparării pagubei produse prin infracţiune, în cauză s-a instituit măsura asigurătorie a sechestrului asupra bunurilor imobile și mobile ale inculpatului (clădire, terenuri, un autoturism).




Niciun comentariu

Trimiteți un comentariu

VatraDorneiLive.ro © Toate Drepturile Rezervate
We Vatra Dornei