Petiție pentru reabilitarea drumului naţional 17B, Vatra Dornei - Valea Bistriței - Jud. Neamț

Starea dezastruoasă în care se află unul dintre cele mai importante drumuri din judeţul Suceava, DN 17B, între localităţile Crucea şi Rusca, i-a făcut pe locuitorii din această zonă să-i ceară direct ministrului Transporturilor, Răzvan Cuc, reabilitarea de urgenţă a acestui tronson.
Starea dezastruoasă în care se află unul dintre cele mai importante drumuri din judeţul Suceava, DN 17B, între localităţile Crucea şi Rusca, i-a făcut pe locuitorii din această zonă să-i ceară direct ministrului Transporturilor, Răzvan Cuc, reabilitarea de urgenţă a acestui tronson. DN 17B face legătura între Vatra Dornei şi judeţul Neamţ şi, deşi în cursul anului trecut au fost asfaltate mai multe tronsoane, pe anumite porţiuni rămase nereabilitate şoferii îşi distrug efectiv maşinile dacă îndrăznesc să aleagă această rută de circulaţie. În aceste condiţii, un grup de locuitori din zona Crucea – Rusca a iniţiat o petiţie online prin care îi atrage atenţia ministrului Transportului asupra stării deplorabile în care se află DN 17B pe acest tronson.

Vă redăm mai jos textul petiției și dacă doriți puteti și semna electronic pentru susținerea ei AICI !




În atenţia domnului ministru al transporturilor, domnul Răzvan Cuc: 

Prin prezenta petiţie, doresc să vă aduc la cunoştinţă despre starea deplorabilă în care se află DN17B pe tronsonul care leagă localităţile Rusca şi Crucea. Pentru locuitorii aceste zone este o situaţie apăsătoare. Este un ciclu anual care constă în împrăştierea de material antideparant(sare) pe timp de iarnă, după care în momentul în care începe sezonul de primăvară se trece la cârpirea gropilor, acest drum nefiind niciodată refăcut în întregime.

Cel mai apropiat oraş de aceste localităţi rurale este Vatra Dornei. Imaginaţi-vă că pentru fiecare operaţiune obişnuită: o vizită la spital, plata unei rate bancare, deplasarea la gară, etc, locuitorii trebuie să se deplaseze către acest oraş fiind nevoiţi de fiecare dată să suporte calvarul provocat de către situaţia în care se află carosabilul şi pe care o puteţi observa foarte bine în imagini. 

Suntem cetăţeni de bună credinţă, cu toate taxele auto achitate la zi, însă vă rugăm să ne aveţi şi dumneavoastră în vedere, ca reprezentant al statului în domeniul transporturilor. Gândiţi-vă la gradul de uzură care apare la autoturisme după 3-4 drumuri dus-întors, efectuate săptămânal pe aceasta rută descrisă mai sus. 

Privim cu încredere toate proiectele de infrastructură care se desfăşoară în sectorul central-vestic al ţării, însă dorim să vă aducem la cunoştinţă că acest tronson de drum este dat uitării de foarte mult timp iar reabilitarea lui începe să devină un vis îndepărtat pentru locuitorii acestei regiuni. În stilul în care se degradează de la an la an, în curând îl vom putea scoate din circuitul naţional de infrastructură şi-l vom putea trece la categoria VULCANI MONTANI.

Semnează Petiția: AICI   ;   SURSA: MonitorulSV.ro



Niciun comentariu

Trimiteți un comentariu

VatraDorneiLive.ro © Toate Drepturile Rezervate
We Vatra Dornei