Judecătoria Vatra Dornei s-a abținut în dosarul defrișărilor simulate în dezastre naturale

Judecătorii de la Vatra Dornei au formulat o cerere în care spun că se abțin să judece acest caz.
Dosarul ce îi vizează pe mai mulți silvicultori, pe administratorul de la SC Green Forest SRL, pe doi muncitori necalificați de la această firmă, precum și alte persoane va fi judecat de magistrații de la Judecătoria Câmpulung Moldovenesc, după ce judecătorii de la Vatra Dornei au formulat o cerere în care spuneau că se abțin să judece acest caz. Silvicultorii sunt acuzați că au pus la cale o schemă prin care au reușit să producă o pagubă destul de însemnată. Concret, ei ar fi doborât mai mulți copaci din parcelele administrate de OS Vatra Dornei, pe care le-au declarat rebuturi, arbori ce erau vânduți la preț mic către Green Forest, care la rândul ei vindea lemnul obținut la prețul pieței




Judecătoria Vatra Dornei a formulat o cerere de abținere a instanței în dosarul privind silvicultorii de la Ocolul Silvic Vatra Dornei care au desfrișat o pădure simulând dezastre naturale. Tribunalul Suceava a desemnat Judecătoria Câmpulung Moldovenesc, egală în grad cu Judecătoria Vatra Dornei, ca instanță competentă a soluționa dosarul penal. Conform legilor și regulamentelor interne, judecătorii se pot adresa instanțelor superioare, anunțând că se abțin în judecarea unui dosar în cazul între ei și persoanele implicate în respectiva cauză există legături de rudenie sau prietenie.

La data de 24 aprilie 2017, procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Vatra Dornei au dispus trimiterea în judecată a inculpaților Mihai Mirel Bulughiană, Silviu Nicușor Monor, Ionuț Zoița, Constantin Turcanu, Petrică Pața, Mihai Danea, Viorel Gurău, Lăcrămioara Bulughiană, Ion Roșu, SC Green Forest SRL, în dosarul defrișărilor de pădure din bazinul Dornelor simulate în dezastre naturale.

CITEȘTE MAI MULTE DETALII PE: ObiectivDeSuceava.ro



Niciun comentariu

Trimiteți un comentariu

VatraDorneiLive.ro © Toate Drepturile Rezervate
We Vatra Dornei