Doi poliţişti au fost agresați în timp ce încercau să imobilizeze un individ recalcitrant

Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Vatra Dornei au decis în urmă cu câteva zile punerea în mişcare a acţiunii penale împotriva lui Valeriu Cătălin Boghean pentru săvârşirea a două infracţiuni de ultraj şi a unei infracţiuni de tulburarea ordinii şi liniştii publice. Inculpatul a fost reţinut iniţial pentru 24 de ore, după care procurorul de caz a dispus ca acesta să fie cercetat sub control judiciar pe o durată de 60 de zile.
Joi seară s-a petrecut un incident în urma căruia doi poliţişti aflaţi în exercitarea atribuţiilor de serviciu au reclamat că au fost agresaţi, după ce au intervenit pentru calmarea spiritelor într-un restaurant din municipiul Vatra Dornei. Personalul restaurantului a cerut ajutor la 112, după ce trei indivizi care consumaseră alcool au devenit agresivi. La faţa locului au ajuns doi poliţişti, care au fost întâmpinaţi cu ostilitate de cei trei, care au aruncat cu pahare asupra oamenilor în uniformă. Dintre cei trei cheflii, Valeriu Cătălin Boghean a devenit însă mult mai agresiv, episodul violent având loc în afara restaurantului, în timp ce poliţiştii încercau să-l imobilizeze.




Unul dintre agenţi a reclamat că a fost lovit cu capul în figură, în timp ce altul a fost lovit cu piciorul în piept. În cele din urmă, bărbatul agresiv a fost imobilizat şi dus la sediul Poliţiei municipiului Vatra Dornei. Ambii poliţişti s-au deplasat ulterior la spital, unde au fost examinaţi şi au primit certificate medico-legale care atestă că au suferit leziuni care necesită 1-2 zile de îngrijiri medicale. Prin aceste fapte s-a constatat că a fost tulburată ordinea şi liniştea publică.

Dosarul deschis pe numele inculpatului Valeriu Cătălin Boghean a fost instrumentat de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Vatra Dornei, sub aspectul săvârşirii a două infracţiuni de ultraj şi a unei infracţiuni de tulburare a ordinii şi liniştii publice. Agresorul a fost ridicat pentru audieri, iar pe parcursul urmăririi penale, prin ordonanţa procurorului de caz emisă în timpul zilei de vineri, s-a dispus măsura reţinerii inculpatului Valeriu Cătălin Boghean pentru 24 de ore, iar ulterior, începând cu sâmbătă, 22 aprilie, pe numele său a fost luată măsura preventivă a controlului judiciar pe o durată de 60 de zile.

CITEȘTE MAI MULTE: MonitorulSV.ro



Niciun comentariu

Trimiteți un comentariu

VatraDorneiLive.ro © Toate Drepturile Rezervate
We Vatra Dornei