Strat de zăpadă de 25 de cm și viscol puternic în Pasul Tihuța

Nu plecați la drum decât dacă este neapărat nevoie - sunt recomandările șoferilor, dar voalat şi ale autorităților depășite de stratul gros de zăpadă. În Pasul Tihuța lucrează non-stop 10 mașini, dar viscolește puternic și drumul este unul de coșmar.
Nu plecați la drum decât dacă este neapărat nevoie - sunt recomandările șoferilor, dar voalat şi ale autorităților depășite de stratul gros de zăpadă. În Pasul Tihuța lucrează non-stop 10 mașini, dar viscolește puternic și drumul este unul de coșmar. Stocurile de sare au fost epuizate !

De aproape 20 de ore ninge continuu și, de la ora 9:00 suntem sub avertizare de cod portocaliu. Noaptea a fost una de coșmar pentru șoferii care au avut de trecut prin jud. Bistrița-Năsăud, autoritățile fiind, din nou, luate prin surprindere de zăpezi !




„Așa ceva nu am văzut în viața mea! Fac zilnic drumul până în Vatra Dornei, dar peste o noapte mai cumplită decât cea trecută nu am dat niciodată! Pe valea Bârgăului era stratul de zăpadă de 10 centimetri pe șosea! Nu au dat cu plugul, nu au aruncat nici un pic de sare! Nu este posibil așa ceva! Am trecut Pasul Tihuța unde mă așteptam să fie probleme pentru că viscolea, dar pe Bârgău a fost cumplit! Am trecut de Tihuța, dar am ramas blocat în Suseni că nu mai puteau merge TIR-urile ! E bătaie de joc”, povestește revoltat un șofer.

La acestă oră drumarii au intervenit anemic pe Valea Bârgăului, au îndepărat o parte din zăpadă cu plugul și au aruncat ceva nisip, însă fără sare.

„Este zăpadă frământată pe drum, topită de circulație în mare parte. Se circulă în coloană cu 20 la oră”, a povestit pentru Bistrițeanul.ro un alt șofer.

Drumul spre Cluj este și el unul de coșmar la această oră. „Din Gherla nu este dat cu nimic pe drum. E totul alb. Se circulă îngrozitor, iar în zona Becleanului e gheață pe drum, ești ca la patinoar. Așa ceva nu am mai văzut de multe vreme”, povestește un alt șofer care se îndreaptă spre Bistrița.

Probleme există în continuare în Pasul Tihuța, nu însă din pricina drumarilor care acționează aici cu 10 utilaje și au folosit deja 150 de tone de antiderapant, ci din cauza zăpezii abundente, stratul de zăpadă ajungând la 25 de cm și a viscolului puternic, în unele zone nefiind vizibilitate deloc.

CITEȘTE MAI MULTE PE: Bistriteanul.ro





Spune-ți părerea în legătură cu acest articol, mai jos sau pe facebook !




Niciun comentariu

Trimiteți un comentariu

VatraDorneiLive.ro © Toate Drepturile Rezervate
We Vatra Dornei