Pregătiri intense pentru găzduirea Campionatului Mondial de seniori la sanie pe pistă naturală

Oficialităţile locale şi Clubul Sporturilor de Iarnă Vatra Dornei au început într-un ritm alert pregătirile pentru organizarea Campionatului Mondial de seniori la sanie pe pista naturală, care se va desfăşura pe pista naturală de sanie “Bucovina” din Vatra Dornei, în perioada 2-5 februarie 2017.
Oficialităţile locale şi Clubul Sporturilor de Iarnă Vatra Dornei au început într-un ritm alert pregătirile pentru organizarea Campionatului Mondial de seniori la sanie pe pista naturală, care se va desfăşura pe pista naturală de sanie “Bucovina” din Vatra Dornei, în perioada 2-5 februarie 2017. Competiţia este cu atât mai importantă cu cât este primul Campionat Mondial de seniori organizat vreodată în România la sporturile de iarnă.

Staţiunea suceveană a fost desemnată de Congresul Federaţiei Internaţionale de Sanie să organizeze această competiţie pentru modul exemplar în care a organizat Campionatul Mondial de sanie juniori şi etapele de Cupă Mondială la sanie. Sufletul organizării acestor competiții este profesorul Octavian Pungovschi, directorul Clubului Sporturilor de Iarnă din Vatra Dornei.




“Cea mai importantă competiţie care s-a desfăşurat până acum în judeţul Suceava este Campionatul Mondial de Sanie pe pistă naturală – seniori. Este singurul Campionat Mondial de seniori la sporturile de iarnă care s-a organizat până acum în România şi ne mândrim cu acest lucru. Vrem să ne mândrim şi după ce se va desfăşura concursul, motiv pentru care ne ”agităm” mai multe persoane implicate în organizare. Este foarte multă muncă la pârtie, sunt foarte multe probleme de rezolvat în ceea ce priveşte organizarea, este foarte mult de lucrat la publicitatea evenimentului. Vrem să fim la nivelul foarte ridicat pe care îl impune o astfel de competiţie şi să putem spune că dacă nu a fost cel mai bine organizat campionat mondial de sanie pe pârtie naturală, măcar să fim cât mai aproape de această situaţie”, a declarat profesorul Octavian Pungovschi pentru Monitorul de Suceava.

Directorul Clubului Sporturilor de Iarnă Vatra Dornei a precizat că zilele trec foarte repede pentru cei implicaţi în organizare, fiind foarte multe probleme care trebuie rezolvate.

„Mai sunt aproximativ 130 de zile până la eveniment, iar unele lucruri nu prea s-au făcut ori s-au făcut în stilul românesc. Lumea fost în concediu, dar de la mijlocul lunii septembrie am început să lucrăm intens. Sunt unele probleme care sunt cunoscute şi rezolvarea lor a fost stabilită de la etapele de cupă mondială, dar sunt şi unele pretenţii suplimentare.

Trebuie să finalizăm cât mai repede reamenajarea căilor de acces, care trebuie să fie suficient de late încât să poată încăpea mijloacele de salvare ale Salvamontului, ATV-urile cu personalul pentru mentenanţă, să încapă şi spectatorii. Sportivii vor avea un traseu separat. Această nouă cale de acces necesită lucrări care trebuie finalizate înainte de a da îngheţul şi, având în vedere că pârtia are 1.015 metri, sunt multe porţiuni unde volumul de muncă este foarte mare.

La virajul 10 va fi o tribună. Nu va fi una foarte mare, majoritatea spectatorilor asistând la acest concurs pe lungimea pârtiei, fiecare viraj având spectaculozitatea lui.

Printre elementele suplimentare care ni s-au cerut este asigurarea unui cort de dimensiuni foarte mari în care vor servi masa în regim catering sportivii, arbitrii, antrenorii, invitaţii şi spectatorii care vor veni la pârtie, care din experienţa competiţiilor anterioare se ridică la o medie de 3.000.

Competiţia trebuie transmisă în direct de un post de televiziune cu acoperire naţională, care trebuie să îndeplinească mai multe condiţii”, a mai declarat prof. Octavian Pungovschi.






Spune-ți părerea în legătură cu acest articol, mai jos sau pe facebook !


Niciun comentariu

Trimiteți un comentariu

VatraDorneiLive.ro © Toate Drepturile Rezervate
We Vatra Dornei