Dornean trimis în judecată pentru un credit nereturnat de peste 500.000 de euro

Inculpatul a fost trimis în judecată în calitate de administrator al unei firme de imobiliare din Vatra Dornei, în numele căreia a accesat creditul pentru un proiect de amenajare de locuinţe.
Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava au anunţat finalizarea anchetei şi trimiterea în judecată a unui om de afaceri din Vatra Dornei, acuzat că a comis infracţiunea de înşelăciune, cu un prejudiciu de peste 500.000 de euro, constând într-un credit nereturnat unei bănci. Inculpatul, Gheorghe Claudiu Paţa, a fost trimis în judecată în calitate de administrator al unei firme de imobiliare din Vatra Dornei, în numele căreia a accesat creditul pentru un proiect de amenajare de locuinţe.

Procurorii au explicat că administratorul a încheiat un contract de credit în valoare de 2.256.000 de lei, pe o perioadă de cinci ani, pentru finanţarea unui proiect imobiliar care a constat în achiziţia a patru imobile din municipiul Vatra Dornei şi efectuarea de lucrări de modernizare, renovare, amenajare şi viabilizare.




Ulterior, arată procurorii, inculpatul a solicitat schimbarea parţială a destinaţiei creditului, prin înlocuirea unuia din cele patru imobile cu un alt imobil spaţiu comercial, o pensiune, tot din Vatra Dornei. Scopul său real, arată anchetatorii, a fost de a deturna achitarea creditului, prin prezentarea faptului mincinos că între societatea administrată de el şi o altă societate s-a desfăşurat o activitate economică reală. Cu alte cuvinte, inculpatul a încercat să scape de credit printr-un fals.

„Prin această faptă a fost creat unităţii bancare un prejudiciu în sumă de 2.429.867,3 lei, constând din credit restant, dobânzi şi comisioane restante. În cauză nu s-au aplicat măsuri asigurătorii, sumele care au fost reţinute ca prejudiciu fiind garantate mobiliar şi imobiliar în favoarea instituţiei bancare creditoare”, se arată într-un comunicat al Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava.

Procesul în care va fi judecat Gheorghe Claudiu Paţa va începe la Judecătoria Vatra Dornei.

Inculpatul se bucură de prezumţia de nevinovăţie, până la o decizie definitivă a instanţelor de judecată.

CITEȘTE MAI MULTE PE: MonitorulSV.ro





Spune-ți părerea în legătură cu acest articol, mai jos sau pe facebook !


Niciun comentariu

Trimiteți un comentariu

VatraDorneiLive.ro © Toate Drepturile Rezervate
We Vatra Dornei