Deja sunt probleme cu încălzirea în Vatra Dornei ... Vezi cum se administrează eficient o centrală similară din Întorsura Buzăului !

Bnecunoscutele probleme cu ”vestita” centrală din Vatra Dornei au început să apară. Mai mulți dorneni ne-au semnalat acest lucru și unii dintre ei s-au plâns și în mediul online despre acest subiect.
Nici nu a venit bine frigul că deja binecunoscutele probleme cu ”vestita” centrală dorneană au început să apară. Mai mulți dorneni ne-au semnalat acest lucru și unii dintre ei s-au plâns și în mediul online despre acest subiect (vezi în partea de jos), deci problema chiar este reală.

Din păcate suntem aproape în punctul în care iarna iar îi va lua prin surprindere pe cei din administrația dorneană, cu toate că în campanie s-au făcut promisiuni peste promisiuni, ba chiar s-a cumpărat tocătură de mulți bani încă din luna mai, după cum am relatat AICI, dar, din păcate, se prefigurează din nou o iarnă foarte ”palpitantă” pentru cei racordați la sistemul centralizat de termoficare, în primărie chiar discutându-se ”pe la colțuri” despre problemele inevitabile care sunt așteptate să apară.




Pentru a vă demonstra că o astfel de centrală se poate administra și eficient dacă există competențele necesare, vă prezentăm o știre recentă din Întorsura Buzăului unde, în 2004, s-a construit o centrală similară pe rumeguș prin același program finanţat de guvernul danez şi cel român. În condițiile în care în acea zonă putem spune că este polul frigului din România, cu temperaturi frecvente de -30 grade, iată că niște autorități competente care chiar se gândesc la confortul locuitorilor și le pasă de cei care i-au pus în funcție, au identificat mai din timp soluții de succes.

Pe când oare vom avea și la Vatra Dornei astfel de soluții de succes la problemele comunității și autorități competente ??? Vă invităm să citiți mai jos articolul în cauză:

Centrala termică din oraşul Întorsura Buzăului îşi va produce necesarul de combustibil pentru iarnă

Centrala termică din oraşul Întorsura Buzăului, care alimentează blocurile şi mai multe instituţii publice, îşi va produce necesarul de combustibil pentru iarnă, fiind dotată cu o staţie proprie de producere a biomasei. Primarul Leca Băncilă a declarat că aproape jumătate din cantitatea de combustibil necesară pentru sezonul de iarnă este asigurată, iar restul va fi produsă pe parcurs. Potrivit acestuia, Primăria a achiziţionat toate utilajele necesare, inclusiv un tocător pentru obţinerea biomasei din deşeuri de lemn.

"S-au făcut reparaţii la centrală, la blocuri (...) Avem un stoc de biomasă în depozit, avem şi lemne (...) şi toate utilajele necesare (...) Nu vom avea probleme cu căldura în această iarnă", a declarat primarul Leca Băncilă. El a mai spus că gigacaloria va costa în jur de 240 de lei la Întorsura Buzăului, însă Primăria va subvenţiona 25% din valoarea acesteia, prin urmare populaţia va plăti în jur de 170 de lei pe gigacalorie. Intenţia autorităţilor locale este de a extinde reţeaua termică a oraşului cu aproximativ doi kilometri pentru a fi racordate şi alte instituţii publice.

Centrala termică pe rumeguş de la Întorsura Buzăului a fost construită în anul 2004, printr-un program finanţat de guvernul danez şi cel român, care au mai sprijinit instalarea unor centrale similare în localităţile Gheorgheni, Huedin, Vatra Dornei şi Vlăhiţa. Centrala asigură apă caldă şi căldură blocurilor şi instituţiilor publice din zona centrală.

Decizia construirii unei staţii proprii de producere a biomasei a fost luată pe fondul creşterii preţului acestui combustibil, dar şi pentru eficientizarea activităţii. Leca Băncilă a menţionat că, la vremea punerii în funcţiune a centralei, rumeguşul se găsea "pe toate drumurile", gaterele nu mai ştiau cum să scape de el şi îl dădeau gratis, dar între timp au apărut mai multe centrale pe biomasă, precum şi firme care produc panouri PAL din aceste deşeuri, prin urmare este tot mai greu de procurat. La Întorsura Buzăului, supranumită şi Mica Siberie, iarna ţine aproape şase luni pe an. Oficial, cea mai scăzută temperatură înregistrată în ultima jumătate de secol în această localitate a fost de minus 35,8 grade Celsius în 8 februarie 2005. Anul trecut, pe 8 ianuarie, la Întorsura Buzăului s-au înregistrat minus 34,6 grade Celsius.

SURSĂ ARTICOL: Administratie.ro
Discuții din mediul online pe acest subiect:






Deci care este stimați cititori concluzia ? De ce trebuie mereu să fim în urmă cu aproape tot ? De ce nu putem să fim noi exemplu pentru alții ? ... Vă așteptăm părerile mai jos și pe Facebook !





Spune-ți părerea în legătură cu acest articol, mai jos sau pe facebook !


Niciun comentariu

Trimiteți un comentariu

VatraDorneiLive.ro © Toate Drepturile Rezervate
We Vatra Dornei