Brâul Maicii Domnului adus spre închinare credincioșilor din Țara Dornelor

O delegație a Bisericii Ortodoxe a Greciei va aduce spre închinare la Mănăstirea “Acoperământul Maicii Domnului” din Dorna Arini, în perioada 15 – 20 septembrie 2016, Cinstitul Brâu al Maicii Domnului.
O delegație a Bisericii Ortodoxe a Greciei va aduce spre închinare la Mănăstirea “Acoperământul Maicii Domnului” din Dorna Arini, în perioada 15 – 20 septembrie 2016, Cinstitul Brâu al Maicii Domnului (de la Mănăstirea Kato-Xenia din Grecia). Programul pelerinajului, organizat pentru evlavia credincioșilor din Țara Dornelor, este următorul:


Joi, 15.09.2016, ora 14:00, - Racla cu Brâul Maicii Domnului, însoțită de delegația greacă, va fi întâmpinată pe drumul de acces către mănăstire dinspre Vatra Dornei (Ulița Buliceni) de IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, împreună cu un sobor de preoți și diaconi. Brâul Maicii Domnului va fi condus apoi în procesiune până la Mănăstirea „Acoperământul Maicii Domnului” unde va fi așezat spre închinare în Paraclisul Catedralei Mânăstirii. Accesul credincioșilor se va face prin ușa situată în partea stângă a locașului de cult.

În noaptea de 15 spre 16 septembrie, începând cu ora 00:00, va avea loc Sfânta Liturghie arhierească oficiata de IPS Teodosie, la demisolul Catedralei.

Vineri, 16.09.2016, începând cu orele 16.00, Sfântul Odor va merge spre închinare la Mănăstirea ”Pantocrator” din județul Teleorman, urmând ca sâmbătă, 17.09.2016, sa se întoarcă la Vatra Dornei.

Duminică, 18.09.2016, dimineața, delegația greacă împreuna cu un sobor de preoți și diaconi, va oficia Sfânta Liturghie la demisolul Catedralei Mănăstirii.

In noaptea de 19 spre 20 septembrie (Luni spre Marți), IPS Teodosie va participa din nou la Sfânta Liturghie ce va fi oficiată începând cu ora 00:00.

Marți dimineața, 20.09.2016, Racla cu Brâul Maicii Domnului se va reîntoarce în Grecia.

Potrivit tradiției, Cinstitul Brâu a fost țesut de însăși Maica Domnului din fire de cămilă și după adormire, în momentul înălțării ei la ceruri, l-a dăruit Sfântului Apostol Toma. Mai multe detalii despre istoria Sfântului Brâul al Maicii Domnului puteți citi pe Doxologia.ro





Spune-ți părerea în legătură cu acest articol, mai jos sau pe facebook !


Niciun comentariu

Trimiteți un comentariu

VatraDorneiLive.ro © Toate Drepturile Rezervate
We Vatra Dornei