Culegătorii de hribi şi afine au împânzit zona de munte a judeţului

Sute de culegători de hribi şi afine se află în această perioadă în zona de munte a judeţului Suceava, unde lucrează sezonier pentru mai multe firme care au câştigat licitaţiile privind prestarea de astfel de activităţi.
Sute de culegători de hribi şi afine se află în această perioadă în zona de munte a judeţului Suceava, unde lucrează sezonier pentru mai multe firme care au câştigat licitaţiile privind prestarea de astfel de activităţi. Familii întregi din comuna Crucișor, județul Satu Mare, orașul Ulmeni, județul Maramureș, comuna Zabra – Bistriţa-Năsăud, oraşul Borşa – Maramureş, se află în această perioadă pe raza judeţului Suceava, cei mai mulţi pe întinsa suprafaţă a comunei Cârlibaba, la limita cu Maramureşul.

Aceştia sunt cazaţi în corturi, căsuţe din lemn pentru locuire temporară, în clădiri ale unor cantoane silvice şi rulote, fiind campaţi în zonele Rotunda, Lacul Lala şi Şesuri. Familiile sunt în majoritate de etnie romă, însă nu numai, şi prestează munca de culegători de la debutul verii şi până la mijlocul lunii septembrie.




Zilele trecute, Poliţiştii de la Secţia Rurală Iacobeni şi cei de la Compartimentul de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii Suceava s-au deplasat la Cârlibaba pentru a inventaria aceste grupuri numeroase de persoane. Oamenii nu au creat probleme, însă fiind vorba de grupuri mari de persoane pot apărea oricând conflicte şi fapte de natură penală.

Comisarul Ionuţ Epureanu, coordonatorul Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava, a declarat: “Persoanele au fost consiliate cu privire la riscurile pe care le atrage faptul că au sume de bani asupra lor şi li s-a cerut să nu intre în conflicte cu localnicii. Din investigaţiile efectuate s-a stabilit că s-au deplasat benevol pentru această activitate, își aleg persoanele cărora le comercializează fructele de pădure, în funcție de prețul oferit, și nu sunt obligate să presteze această activitate. De asemenea, au fost verificate cele în jur de 30 de autoturisme ale acestora, fără a fi descoperite abateri majore”.

CITEȘTE MAI MULTE PE: MonitorulSV.ro





Spune-ți părerea în legătură cu acest articol, mai jos sau pe facebook !


Niciun comentariu

Trimiteți un comentariu

VatraDorneiLive.ro © Toate Drepturile Rezervate
We Vatra Dornei