Trenuri cu tancuri americane au fost observate în zona Vatra Dornei

Două trenuri cu tancuri americane au fost observate îndreptându-se de la Pașcani spre Suceava și mai apoi spre Vatra Dornei.
Două trenuri cu tancuri americane au fost observate îndreptându-se de la Pașcani spre Suceava și mai apoi spre Vatra Dornei.

Primul tren a fost surprins duminică și era remorcat de locomotiva electrica 40-0894-6 a depoului Pașcani și cu locomotiva electrica 474-036-7 ca împingătoare. Trenul era alcătuit din 20 de vagoane, din care 18 încărcate cu tancuri. Trenul a plecat mai departe spre Vatra Dornei pe Magistrala 502.

Al doilea tren cu tancuri americane filmat după nici 24 ore a trecut prin stația Suceava Vest tras de către locomotiva electrica 474-042-5 și împins de 40-0746-0 a depoului Pașcani cu 18+2 vagoane încărcate cu 18 tancuri îndreptându-se în directia Vatra Dornei.

Ar fi vorba de tancuri Abrams. Nu este clară destinația acestor tancuri pentru că în zonă nu sunt anunțate manevre militare. Deocamdată nu există nici o reacție a Ministerului român al Apărării privind destinația acestor tancuri.




În 2015, Pentagonul a anuntat ca aproximativ 70 de piese de echipament militar urmeaza sa ajunga din Germania in Romania, in contextul in care SUA isi intensifica sprijinul acordat aliatilor europeni.

Pe langa acest lot, alte echipamente militare vor ajunge in Bulgaria si Lituania la sfarsitul lunii decembrie, a anuntat purtatorul de cuvant al Pentagonului, Jeff Davis, pe site-ul oficial al Departamentului Apararii al SUA.

Este vorba si despre tancuri Abrams, masini de lupta ale infanteriei Bradley si piese de artilerie Paladin, care reprezinta o mica parte din cele 12.000 de efecte militare de genul acesta puse la dispozitie trupelor aliate din Europa (European Activity Set - EAS).

Blindate americane de genul acesta au participat deja la exercitii militare pe teritoriul României, cum au fost cele din poligonul Smârdan, dar se aflau doar "în vizită". Acum este prima data cand astfel de echipamente sunt relocate in Romania pentru a ramane aici.




CITEȘTE MAI MULTE PE: Flux24.ro ; Realitatea.net





Spune-ți părerea în legătură cu acest articol, mai jos sau pe facebook !


Niciun comentariu

Trimiteți un comentariu

VatraDorneiLive.ro © Toate Drepturile Rezervate
We Vatra Dornei