Scrisoare deschisă adresată dornenilor de primarul Ilie Boncheș, în 2012

Un cititor al site-ului nostru ne-a trimis, cu rugămintea de a fi publicată, o scrisoare pe care primarul Ilie Boncheș a distribuit-o dornenilor în anul 2012.
Un cititor al site-ului nostru ne-a trimis, cu rugămintea de a fi publicată, o scrisoare pe care primarul Ilie Boncheș a distribuit-o dornenilor în anul 2012. D-ul Boncheș era atunci candidat din partea PDL pentru primăria Vatra Dornei și cum toată lumea știe, a și câștigat actualul mandat, poate și cu ajutorul acestei scrisori în care își prezenta tot ceea ce-și propunea el să realizeze pentru Vatra Dornei. Această scrisoare este cât se poate de autentică, având și semnătura domnului primar, și a fost distribuită la momentul respectiv prin mai toate căsuțele poștale ale dornenilor, aceasta fiind și modalitatea prin care cititorul nostru a intrat în posesia ei.

Am studiat-o și noi și am constatat că și în 2012, ca și acum în 2016, domnul Boncheș își propunea planuri mari pentru orașul nostru, însă din păcate tindem să credem că nu a reușit să întreprindă mai nimic din ceea ce a promis și întrebarea firească și logică care se pune este că dacă nu a fost în stare până acum să-și respecte promisiunile, de ce ar reuși în următorul mandat pe care și-l dorește ? Cu ce s-a schimbat în ultimii 4 ani încât să-i fie acordată șansa unui nou mandat ? Oricum, fiecare este liber să ia decizia cea mai potrivită, în acest sens, la votul de duminică ... Îl votăm sau îl sancționăm ?




Vom enumera pe scurt ceea ce a promis dornenilor în 2012, iar mai jos puteți vedea scrisoarea scanată:

- Prezentarea în maxim 3 luni după preluarea mandatului a situației financiare reale a primăriei
- După 3 luni vor avea loc evaluări a performanței angajaților primăriei
- Reorganizarea departamentului de proiecte europene din primărie
- Toate plățile făcute de primărie vor fi făcute publice
- Toate contractele făcute de vechea administrație vor fi făcute publice
- Vom încheia contracte noi pentru achiziția de rumeguș pentru a nu exista probleme cu asigurarea agentului termic
- Organigrama centralei va fi revizuită și adusă în parametrii optimi
- Vom face o evidență clară a gestiunii și vom opri risipele
- Vom da un preț public corect al gigacaloriei fără cheltuieli ascunse
- Voi propune adoptarea unor măsuri de subvenționare a agentului termic , pentru familiile cu venituri reduse
- Angajarea unui medic anestezist, atât de necesar, la Spitalul Vatra Dornei
- Se vor achiziționa din fondurile primăriei 2 monitoare EKG, 2 pulsoximetre, un ecograf, 2 aparate EKG portabile și un defibrilator ... toate acestea pentru urgențe cardiace și cerebrale, cu termen de realizare până la finalul anului 2012
- Până la 1 septembrie 2012 toate becurile de 250 W vor fi înlocuite cu modele economice de 70 W
- În maxim un an de zile echipa mea de consilieri va întocmi un proiect pentru atragerea de fonduri europene pentru reabilitarea Cazinoului, proiect care va fi oferit cu titlu gratuit Arhiepiscopiei Sucevei.
- În maxim două luni de zile voi propune Consiliului Local un proiect de hotărâre care să reglementeze și să încurajeze accesul direct al producătorilor pentru desfacerea produselor agricole și alimentare, în Piață, pentru a se elimina speculanții.
- Până la finalul anului 2013 vom iniția un proiect cu fonduri europene pentru modernizarea Pieței Agro-Alimentare.
- Până la sfârșitul anului 2012 , împreună cu Asociațiile de Locatari, vom face o inventariere a tuturor subsolurilor de bloc și vom trece la igienizarea celor cu probleme.
- Vom stabili un grafic de anvelopare a tuturor blocurilor, proiect pe care să-l încheiem până la finalul mandatului.
- Se vor construi minim 80 de locuințe sociale prin programul ANL
- Vă vom consulta periodic referitor la problemele și proiectele comunității

Cam acestea erau obiectivele propuse de candidatul PDL Ilie Boncheș în 2012, iar multe dintre ele le are și în programul din acest an și este posibil, stimați dorneni, să vă trimită și în acest an o scrisoare de acest fel, care, de această dată, va conține probabil și niște scuze. Și acum vă întrebăm și vă rugăm să vă spuneți părerile prin comentarii: Cât a reușit domnul Boncheș să realizeze din ce a promis ? Merită scuzat și să-i fie oferită șansa unui nou mandat ? Ce l-ar recomanda pentru acest lucru ?

Încheiem și noi articolul parafrazând mesajul primarului Boncheș din finalul scrisorii: ”cu speranța în zile mai bune pentru orașul Vatra Dornei, vă îndemnăm, dragi dorneni, să veniți duminică la vot ! Este dreptul și datoria dumneavoastră să îl alegeți pe cel mai bun ... să vă gândiți bine pentru că primarul se alege dintr-un singur tur ! Duminică decideți !

În continuare puteți vedea scanată scrisoarea semnată de d-ul Boncheș la care am făcut referire:









Spune-ți părerea în legătură cu acest articol, mai jos sau pe facebook !


Niciun comentariu

Trimiteți un comentariu

VatraDorneiLive.ro © Toate Drepturile Rezervate
We Vatra Dornei