O nouă atracție ecoturistică în Țara Dornelor: Centrul de vizitare al Parcului Național Călimani

Astăzi s-a inaugurat centrul de vizitare al Parcului Național Călimani într-un nou format.
Astăzi, la Șaru Dornei, s-a inaugurat centrul de vizitare al Parcului Național Călimani într-un nou format:

- o expoziție cu caracter educativ despre valorile din Parcul Național Călimani în interiorul centrului și o incursiune prin peisajul și cultura locală în curtea acestuia;

- un magazin cu produse meșteșugite de localnici;

- o potecă tematică special amenajată pentru o incursiune de o oră în lumea nevăzută a tinovului Șaru Dornei.




Centrul de vizitare prin noua lui abordare și înfățișare devine una dintre atracțiile centrale ale destinației pentru ecoturism Țara Dornelor. Acesta este gândit pentru a crește atractivitatea destinației și capacitatea Parcului de a comunica vizitatorilor valorile sale naturale și culturale într-un mod plăcut și interesant.

”Sperăm ca turiștii, printr-o vizită la centrul nostru, să înțeleagă mai multe despre valorile pe care le păstrăm în Parc. Totodată, ne dorim ca localnicii să găsească în Centrul de vizitare un loc pentru întâlniri și evenimente culturale. Centrul nu este numai al administrației parcului, ci și al localnicilor.” declară directorul Parcului Național Călimani, Basarab Bîrlădeanu.

”Noul format al acestui centru nu numai că polarizează destinația, făcând-o mai atractivă, dar și creează ocazia ca localnicii să aibă beneficii de pe urma existenței unei arii protejate în proximitatea lor. Astfel, o arie protejată dobândește o nouă dimensiune socială și economică, aducând noi posibilități de dezvoltare a micilor afaceri din domeniul turismului și al meșteșugurilor.”, a declarat președintele Asociației de Ecoturism din România, Andrei Blumer.

Această inițiativă se încadrează în eforturile din ultimii ani ale Asociației de Ecoturism din România (AER) de a dezvolta o rețea de 10 destinații de ecoturism, Țara Dornelor fiind una dintre ele.

Noua haină a centrului și activitățile conexe sunt pregătite de Administrația Parcului Național Călimani în parteneriat cu Asociația de Ecoturism din România, cu susținere financiară din partea Fundației Federale Germane de Mediu (DBU), Fundației pentru Parteneriat și MOL România.

CITEȘTE MAI MULTE PE: Agerpres.ro





Spune-ți părerea în legătură cu acest articol, mai jos sau pe facebook !


Niciun comentariu

Trimiteți un comentariu

VatraDorneiLive.ro © Toate Drepturile Rezervate
We Vatra Dornei