Județul Suceava sub cod roșu de inundații ... situație destul de gravă la Cheile Zugrenilor

Debitul pe Bistrița a crescut destul de mult. Cea mai gravă situație e în zona Cheilor Zugrenilor (…) Suntem în legătură cu primarii de aici și sperăm să trecem cu bine această încercare
Incepând de ieri dimineață, toată serviciile deconcentrate din județul Suceava, în frunte cu prefectul Constantin Harasim, au căutat cele mai bune soluții pentru a preîntâmpina potențiale dezastre în județul nostru, în urma volumului mare al precipitațiilor care au căzut în județ. Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Suceava s-a întrunit, joi, în ședință extraordinară și a decis organizarea de astfel de ședințe pentru comitetele locale pentru situații de urgență din localitățile aflate în bazinul hidrografic al râului Bistrița, a declarat presei prefectul Constantin Harasim.




Acestea urmează să monitorizeze podurile, podețele, confluențele care să fie libere și să nu existe posibilitatea de blocare pe râul Bistrița și afluenți. S-a stabilit monitorizarea permanentă a zonei, cu raportări din trei în trei ore. S-a stabilit de asemenea trimiterea la Broșteni a unei rezerve de saci pentru a fi folosiți în caz de nevoie pentru asigurarea apărărilor de maluri.

Președintele Consiliului Județean Suceava, Ioan Cătălin Nechifor, aflat în zona avertizată hidrologic Cod roșu, a declarat că în localitatea Crucea, râul Bistrița a crescut destul de mult și se aduc saci de nisip preventiv. Potrivit lui Nechifor, se monitorizează râul Bistrița de la Vatra Dornei spre Dorna Arini, Ortoaia, Rusca, Cojoci la Crucea. “Debitul pe Bistrița a crescut destul de mult. Cea mai gravă situație e în zona Cheilor Zugrenilor (…) Suntem în legătură cu primarii de aici și sperăm să trecem cu bine această încercare”, a spus Nechifor.

Hidrologii au instituit, joi, Cod Roșu de inundații pe râuri din județele Bacău, Covasna, Harghita, Suceava, Neamț și Vrancea, valabil până vineri seara.

CITEȘTE MAI MULTE PE: ObiectivDeSuceava.ro





Spune-ți părerea în legătură cu acest articol, mai jos sau pe facebook !


Niciun comentariu

Trimiteți un comentariu

VatraDorneiLive.ro © Toate Drepturile Rezervate
We Vatra Dornei