Proiectul ”Lunca Dornelor” s-a transformat în ”Nada Florilor” și s-a inaugurat la Fălticeni

În Fălticeni a fost deschisă în mod oficial cea mai nouă şi modernă bază de agrement din judeţ Suceava. Baza de agrement „Nada Florilor” este situată în parcul cu acelaşi nume, investiţia fiind realizată din fonduri europene, beneficiarul fiind Primăria municipiului Fălticeni.
În Fălticeni a fost deschisă în mod oficial cea mai nouă şi modernă bază de agrement din judeţ Suceava. Baza de agrement „Nada Florilor” este situată în parcul cu acelaşi nume, investiţia fiind realizată din fonduri europene, beneficiarul fiind Primăria municipiului Fălticeni. La deschiderea oficială, care a avut loc astăzi, noua bază de agrement a fost vizitată de un număr foarte mare de fălticeneni, care au venit să vadă în premieră această investiţie şi facilităţile acestei zone. Alături de aceştia au fost prezenţi primarul din Fălticeni, Cătălin Coman, preşedintele şi vicepreşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Cătălin Nechifor, respectiv Alexandru Rădulescu, deputatul PSD Ioan Stan şi senatorul social democrat Ovidiu Donţu.

Începând de duminică, fălticenenii, şi nu numai, au la dispoziţie în noua bază de agrement „Nada Florilor” trei piscine exterioare, o piscină interioară, un teren de sport multifuncţional şi o pistă de biciclete. Dintre cele trei piscine exterioare, una are o suprafaţă de 325 mp, o adâncime de patru metri, fiind dotată cu o trambulină pentru sărituri, pe două nivele. O altă piscină exterioară este destinată copiilor, aceştia având la dispoziţie şi două tobobage. Piscina exterioară pentru adulţi are şi ea un tobogan, suprafaţa acesteia fiind de 300 mp. Piscina interioară are o suprafaţă de 1.130 de metri pătraţi. Tot în interiorul clădirii bazei de agrement se află o saună şi două săli de forţă, dotate cu echipamente de ultimă generaţie. Cei care vor folosi piscinele vor avea la dispoziţie şezloguri şi baldachine din lemn.




După deschiderea oficială, primarul din Fălticeni, Cătălin Coman, a subliniat că această bază de agrement înseamnă o dezvoltare a municipiului atât din punct de vedere turistică, cât şi al creşterii numărului de locuri de muncă. „Este o zonă de agrement care completează ceea ce înseamnă oferta noastră turistică, pentru că Fălticeniul şi întreaga zonă avea nevoie de aşa ceva. O să mulţumesc tuturor celor care au sprijinit şi au ajutat acest proiect de la preşedintele Consiliului Judeţean, Cătălin Nechifor, şi până la arhitect, consultant, constructor, de la cel mai mic până la cel mai mare. Nu a fost deloc uşor ca într-un an de zile, cu iarnă şi ploi, şi alte probleme să realizăm ceva durabil la Fălticeni. Repet, ceva ce Fălticeniul avea foarte mare nevoie”, a spus Coman, care a mai adăugat că „vreau să-i invit cu toată căldura, pe toţi cei care vor cu adevărat să petreacă câteva momente minunate aici la Nada Florilor. Este o invitaţie deschisă nu doar fălticenenilor, ci tuturor sucevenilor, şi nu numai, pentru că aşa cum am mai spus-o, fălticenenii sunt gazde primitoare, şi îi primim pe toţi cu drag aici în baza de agrement Nada Florilor la Fălticeni, care astăzi va deveni operaţională şi funcţională”.

Preşedintele CJ Suceava, Cătălin Nechifor, a declarat, la rândul său, că această bază de agrement se adresează atât fălticenenilor, cât şi întregii zone şi a întregului judeţ. Cătălin Nechifor a ţinut să precizeze că în ultimii patru ani, de când Fălticeniul este condus de Cătălin Coman, în acest municipiu au fost finalizate mai multe investiţii extrem de importante.

Nechifor a mai precizat că şansa municipiului Fălticeni a fost „un ghinion” pentru Vatra Dornei, explicând că primarul acestui municipiu a refuzat în anul 2012 o finanţare europeană similară. „Primarul Boncheş nu şi-a mai dorit un astfel de proiect la Vatra Dornei. Iată că banii au rămas în Suceava, au venit la Fălticeni, într-o zonă care va face concurenţă în mod clar şi Botoşaniului şi Humorului, pentru din păcate nu avem nici la Suceava, nici în altă parte o astfel de zonă de agrement”, a declarat preşedintele CJ Suceava. Nechifor a adăugat că după cei patru ani în care Fălticeniul a fost condus de Cătălin Coman, „acel clişeu precum Fălticeniul este locul în care nu se întâmplă nimic a devenit doar istorie. Fălticeniul e locul în care se întâmplă ceea ce trebuie şi meritul adevărat îl au fălticenenii, care au avut curaj cu un primar tânăr, Cătălin Coman, în urmă cu patru ani”.




Primarul din Fălticeni, Cătălin Coman, a mai declarat că tarifele stabilite pentru intrarea în baza de agrement „Nada Florilor” sunt mai mici decât cele de la zona de agrement din Gura Humorului. O intrare la piscină acoperită costă în timpul săptămânii 21 de lei/3 ore, sâmbătă şi duminică tariful fiind de 24 de lei. Pentru acces la piscinele exterioare se va plăti 8 lei pe zi, iar sâmbăta şi duminica 12 lei. Cei care doresc să închirieze un şezlong vor mai plăti în plus 4 lei iar pentru un baldachin 8 lei. Abonamentele pentru piscine acoperită variază între 80 lei (5 intrări) şi 160 lei (15 intrări) indiferent dacă este în timpul săptămânii sau în week-end. Pentru acces la bazinele exterioare preţul unui abonament variază între 40 lei (5 intrări) şi 120 lei (15 intrări). Copiii sub 6 ani beneficiază de gratuitate şi vor fi însoţiţi obligatoriu de adulţi. Închiriere unei biciclete pentru copii cu vârsta până la 16 ani este de 3 lei/oră, iar un adult poate închiria o bicicletă cu suma de 5 lei/oră. Programul de funcţionare a Bazei de agrement “Nada Florilor” din Fălticeni este de luni până vineri între orele 12 – 22, sâmbăta şi duminica între orele 10:00 – 22:00.

Astfel, stimați dorneni, dacă doriți să vă relaxați în timpul liber aveți și varianta Fălticeniului, pe lângă Figa și Gura Humorului. Pentru că actuala administrație din Vatra Dornei, stațiune turistică de interes național, nu a reușit să gestioneze un astfel de proiect și l-a abandonat imediat ce a ajuns la putere, sunt nevoiți inclusiv dornenii să-și găsească diverse variante de agrement în afara orașului nostru ... ce să mai spunem despre turiștii care deja au cam început să evite Vatra Dornei.

Actuala echipă administrativă tot a susținut sus și tare că proiectul ”Lunca Dornelor”, care obținuse finanțare europeană, era un proiect megaloman și bugetul local nu suporta o cofinanțare de aprox. 5 milioane de Euro. Până aici să spunem că aveau dreptate, Dorna nu avea disponibilă suma aceasta, însă primarul Coman de la Fălticeni când a preluat proiectul de la Vatra Dornei l-a regândit total astfel încât valoarea acestuia a scăzut de la vreo 9.000.000 Euro cât era la Vatra Dornei la aprox. 3.000.000 Euro din care primăria Fălticeni a plătit aprox. un milion de Euro. De ce nu s-a procedat așa și la Vatra Dornei ? De ce actuala administrație nu a regândit proiectul, dacă tot era megaloman, și nu a urmat exemplul primarului Coman ... chiar nu se găsea în bugetul primăriei un milion de euro, tinând cont că bugetul anual este de aprox. 10 milioane de Euro ? Ne este greu să încadrăm această lipsă de inițiativă din partea primăriei dornene ... nepăsare, neputință, incompetență sau ce altceva să fie ?

Felicitări primarului Coman de la Fălticeni pentru implementarea acestui proiect dar, din păcate, rămânem cu o părere de rău când știm că acest complex trebuia să fie la noi acasă, dar aleșii noștri n-au fost în stare să-l implementeze și Dorna a primit încă o ”palmă” ... oare a câta ? Cât va mai trebui să privim cu jind la alte orașe cum se dezvoltă ? Dacă ne prezentăm tot cu ”proiecțele” de 500.000 Euro cum face actualul primar probabil că va mai trece mult timp până vom avea șansa să avem un astfel de complex de agrement ... sau poate după data de 5 iunie va veni un nou primar care va avea o nouă viziune ... rămâne de văzut ce vor alege dornenii !

Puteți vedea fotografii cu proiectul ”Nada Florilor” în postarea de mai jos:


CITEȘTE MAI MULTE PE: SVnews.ro





Spune-ți părerea în legătură cu acest articol, mai jos sau pe facebook !


Niciun comentariu

Trimiteți un comentariu

VatraDorneiLive.ro © Toate Drepturile Rezervate
We Vatra Dornei