După ce a blocat aducerea gazului, Gheorghe Flutur susține acum că acest proiect este o prioritate pentru Vatra Dornei

Senatorul Gheorghe Flutur, susținător al primarului Ilie Boncheș și candidat la funcția de președinte al Consiliului Județean Suceava, susține acum, conform SuceavaNews.ro, extinderea magistralei de gaz spre Vatra Dornei, după ce în trecut a blocat acest proiect, împreună cu guvernul Boc și după ce actuala administrație împreună cu Ilie Boncheș și cu consilierul său personal a vrut să se retragă din acest proiect și astfel să renunțe la gaz.
Senatorul Gheorghe Flutur, susținător al primarului Ilie Boncheș și candidat la funcția de președinte al Consiliului Județean Suceava, susține acum, conform SuceavaNews.ro, extinderea magistralei de gaz spre Vatra Dornei, după ce în trecut a blocat acest proiect, împreună cu guvernul Boc și după ce actuala administrație împreună cu Ilie Boncheș și cu consilierul său personal a vrut să se retragă din acest proiect și astfel să renunțe la gaz. (Vezi Aici)

”Din prima zi a mandatului meu de președinte al Consiliului Județean, voi solicita companiei TRANSGAZ să continue investiția privind extinderea magistralei de gaz spre Vatra Dornei. Sunt 21 km de conductă magistrală care vor trebui executați, deoarece investiția a rămas în același stadiu de execuție din anul 2012. Este cea mai importantă așteptare a dornenilor, fapt care mi-a fost confirmat în urma celor 3 întâlniri pe care le-am avut în municipiul Vatra Dornei, în zonele ”Centru”, ”Cartier Unirii” și ”Gara Mare”, a spus Flutur.

Adevărul despre blocarea aducerii gazului la Vatra Dornei probabil că dornenii îl știu, iar pentru cei care nu-l cunosc, îl prezentăm încă o dată pentru că observăm că Gheorghe Flutur iar se ”împăunează”, conform spuselor lui Băsescu. (Vezi aici declarația lui Băsescu)




Chiar dacă și Traian Băsescu susține că guvernul Boc a făcut multe pentru județul Suceava, iar Flutur a beneficiat de acest lucru, din păcate în Vatra Dornei nu s-a făcut mai nimic ba din contra, guvernul Boc a blocat aducerea gazului când prin Hotărârea de Guvern 1216 din 2009 s-a decis transferul conductelor de gaz natural construite în judeţul Suceava prin proiectul „Suceava - Utilităţi şi mediu la standarde europene” către Transgaz, care era obligată să continue investiţiile prevăzute în proiect dar care nu a mai făcut nici o investiţie.

Dintr-un articol publicat în NewsBucovina.ro, aflăm că PSD Suceava a cerut Guvernului să revadă Hotărârea emisă de Boc prin care conductele de gaz construite prin credit luat de judeţ au fost transferate gratuit la Transgaz. Preşedintele PSD Suceava, Cătălin Nechifor, care a cerut vot pe această rezoluţie, a spus că se impune ca Guvernul să reanalizeze Hotărârea emisă de Guvernul Boc în 2009 pentru că din banii judeţului Suceava s-au făcut conducte magistrale de gaz natural care au fost transferate gratuit la Trangaz cu condiţia continuării investiţiilor. El a arătat că investiţiile nu au fost continuate şi că în aceste condiţii trebuie revăzută această Hotărâre de Guvern. „Noi am predat conductele, dar nu s-a mai făcut nimic”, a spus Nechifor.

Aflăm din același articol că Flutur are un rol important în blocarea aducerii gazului la Vatra Dornei, conform declarațiilor deputatului Gavril Mîrza care a iniţiat în 2001 acest proiect când era preşedinte al CJ Suceava, care a spus că proiectul a fost gândit foarte bine şi că trebuia să se realizeze într-un timp mai scurt, dar că din păcate a început execuţia lui când a guvernat Alianţa DA, iar avizul pentru traversarea fondului forestier a fost blocat de Gheorghe Flutur care era ministru al Agriculturii, avizul fiind dat după ce la acest minister a venit Decebal Traian Remeş. Mîrza a mai spus că atunci când a ajuns preşedinte al CJ Suceava, Flutur a făcut ce e mai uşor, transferând conductele la Transgaz.

El a mai arătat că acest credit luat pentru proiect, în valoare de 82,3 milioane de euro este garantat de Guvern şi că ar trebui ca Guvernul să plătească creditul. „Nu am conştiinţa încărcată că am greşit că am vrut să avem utilităţi”, a spus Gavril Mîrza.

Astfel, stimați dorneni acesta este adevărul despre mult promisa aducere a gazului la Vatra Dornei. Oare Gheorghe Flutur nu are mustrări de conștință când știe că și din cauza lui dornenii nu beneficiază nici acum de gaz metan ? De ce nu spune adevărul despre acest proiect și de ce acum se ”împăunează” ca și un mare ”salvator” al Dornei și al județului ? Putem oare să mai avem încredere în acesta ?





Spune-ți părerea în legătură cu acest articol, mai jos sau pe facebook !


Niciun comentariu

Trimiteți un comentariu

VatraDorneiLive.ro © Toate Drepturile Rezervate
We Vatra Dornei