Incendiu de vegetație la Dorna Candrenilor

Militarii Detasamentului de Pompieri Vatra Dornei au avut o misiune de localizare si lichidarea a unui incendiu care a afectat o suprafata cu resturi de exploatare forestiera, care se intindea pe un hectar, pe raza comunei Dorna Candrenilor.
Miercuri, militarii Detasamentului de Pompieri Vatra Dornei au avut o misiune de localizare si lichidarea a unui incendiu care a afectat o suprafata cu resturi de exploatare forestiera, care se intindea pe un hectar, pe raza comunei Dorna Candrenilor. Cauza izbucnirii flacarilor a fost focul deschis folosit pentru igienizarea terenului.

Interventia pompierilor a fost extrem de grea, in conditiile in care nu existau surse de apa, iar terenul accidentat si greu accesibil a amplificat eforturile salvatorilor de a impiedica flacarile sa se exinda la fondul forestier. Deoarece proprietarul terenului incendiat, R.D.I. din comuna Dorna Candrenilor,



nu a obtinut permisul de lucru cu foc deschis si nu a luat masurile necesare pentru a impiedica propagarea focului, inspectorii de prevenire ai I.S.U. Suceava l-au sanctionat contraventional, cu amenda in valoare de 2.500 lei.

"Misiunea a amintit de incendiul de pe varful Barnarel, din anul 2013, cand au ars mai bine de 50 de hectare de resturi de exploatare forestiera, dar si padure tanara de regenerare si chiar arbori maturi. Interventia s-a intins pe parcursul a 10 zile si la stingerea ei au participat sute de pompieri, militari si lucratori silvici, in conditii greu de descris. Din fericire flacarile au fost oprite inainte sa afecteze Parcul National Calimani", a precizat Alin Galeata, purtator de cuvant ISU Suceava.

Potrivit pompierilor, de la inceputul anului si pana in prezent, s-au inregistrat 16 astfel de incendii, care au afectat o suprafata totala de aproximativ 20 de hectare de vegetatie uscata, dar si suprafete cu litiera si resturi de exploatare forestiera.






Niciun comentariu

Trimiteți un comentariu

VatraDorneiLive.ro © Toate Drepturile Rezervate
We Vatra Dornei