Vatra Dornei primește 400.000 de lei pentru a putea asigura căldura în municipiu

Municipiul Vatra Dornei va primi un ajutor financiar de 400.000 de lei, din Fondul de rezervă al Consiliului Judeţean Suceava, în vederea achiziţionării de combustibil lichid pentru centrala termică a oraşului.
Municipiul Vatra Dornei va primi un ajutor financiar de 400.000 de lei, din Fondul de rezervă al Consiliului Judeţean Suceava, în vederea achiziţionării de combustibil lichid pentru centrala termică a oraşului. Astfel, va fi asigurat agentul termic la parametri normali, pînă la sfîrşitul sezonului rece.

Decizia alocării banilor va fi luată în reuniunea deliberativului judeţean. Potrivit unui raport semnat de şeful administraţiei judeţene, Cătălin Nechifor, centrala termică din Vatra Dornei a fost pusă în funcţiune în 2004 şi dispune de trei cazane, din care două pe rumeguş şi tocătură şi unul pe combustibil lichid. În raport se menţionează că, în prezent, centrala este suprasolicitată, din cauza creşterii numărului de consumatori, faţă de 2004, iar gradul de uzură avansat, fizic, dar şi moral al echipamentelor tehnologice, determină în mod repetat grave avarii.



Remedierea defecţiunilor necesită intervale importante de timp şi, de aceea, sînt afectaţi beneficiarii de agent termic. În raport se subliniază că, în aceste condiţii, este imperios necesară folosirea cazanului pe combustibil lichid, care înregistrează un consum de 500 de litri pe oră şi determină o creştere exponenţială a costurilor de producţie.

Preşedintele Nechifor propune acordarea ajutorului din Fondul de rezervă al CJ, fiindcă Primăria Vatra Dornei nu poate asigura fondurile pentru cumpărarea carburantului. La sistemul centralizat de termoficare al municipiului staţiune sînt racordate peste 2.400 de apartamente, 34 de case, 14 instituţii publice, precum şi 56 de agenţi economici, din care mare parte activează în domeniul turismului.

SURSĂ ARTICOL: SVnews.ro






Niciun comentariu

Trimiteți un comentariu

VatraDorneiLive.ro © Toate Drepturile Rezervate
We Vatra Dornei