Un șofer care a produs un accident mortal în Vatra Dornei a fost trimis în judecată

Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Vatra Dornei au dispus trimiterea în judecată a inculpatului Ioan Andreica pentru comiterea infracțiunii de „ucidere din culpă”.
Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Vatra Dornei au dispus trimiterea în judecată a inculpatului Ioan Andreica pentru comiterea infracțiunii de „ucidere din culpă”.

Din probele administrate la dosar a reieșit că, în după–amiaza zilei de 4 mai 2014, în jurul orei 15.40, în timp ce inculpatul Ioan Andreica conducea pe DN 17 autoutilitara Mercedes Benz aparținând firmei SC „D.T.” SRL la care era angajat în calitate de șofer, când a ajuns în apropierea unei benzinării din municipiul Vatra Dornei, din cauză că nu a respectat mai multe dispoziții legale cu privire la circulația pe drumurile publice a produs un accident rutier ce s-a soldat cu decesul victimei A.C., care la rândul ei se angajase în traversarea străzii de la stânga la dreapta prin loc nepermis și fără să se asigure corespunzător.



Inculpatul Ioan Andreica nu a respectat în primul rând obligația de a respecta regimul legal de viteză și să o adapteze în funcție de condițiile de drum, astfel încât să poată efectua orice manevră în condiții de siguranță.

In al doilea rând, inculpatul Ioan Andreica a încălcat limita maximă de viteză din localitate, de 50 km/h. Soferul era în măsură să prevină producerea accidentului prin reducerea vitezei de deplasare la valoarea de 50 km/h, limită impusă ca restricție pe porțiunea de drum pe care se deplasa. In al treilea rând, participanții la trafic trebuie să aibă un comportament care să asigure, printre altele, siguranța circulației și să nu pună în pericol viața sau integritatea corporală a altor persoane.

Dosarul a fost înaintat, spre competentă soluționare, Judecătoriei Vatra Dornei.

SURSĂ ARTICOL: ObiectivDeSuceava.ro






Niciun comentariu

Trimiteți un comentariu

VatraDorneiLive.ro © Toate Drepturile Rezervate
We Vatra Dornei