PROMOVARE: O tânără studentă din Suceava și-a înființat propria agenție de turism prin fonduri nerambursabile

Șansa Ioanei Cîmpanu, tânără studentă la ciclul masteral din cadrul Facultății de Științe Economice și Administrație Publică din Suceava, care a obținut o finanțare nerambursabilă de aproximativ 15.000 de euro pentru a infiinta agentia de turism Campion Tour
Un proiect mai amplu, intitulat „O Șansă pentru Succes în Afaceri - SUCCES“, POSDRU/176/3.1/S/150295 și inițiat de Camera de Comerț și Industrie a județului Neamț, în parteneriat cu Camera de Comerț și Industrie Brașov, a reprezentat șansa unor tineri cu spirit antreprenorial din regiunile de dezvoltare Nord-Est și Centru să-și pună în practică ideile de afaceri cu ajutorul unei finanțări nerambursabile acordate în baza Schemei de ajutor de minimis „Sprijin pentru antreprenori”.

A fost și șansa Ioanei Cîmpanu, tânără studentă la ciclul masteral din cadrul Facultății de Științe Economice și Administrație Publică din Suceava, care a obținut o finanțare nerambursabilă de aproximativ 15.000 de euro, pentru a-și pune în practică ideea de afaceri: înființarea unei agenții de turism în municipiul Suceava. „Am auzit de această oportunitate de finanțare chiar în timpul unui curs la facultate. Deși oarecum sceptică în privința posibilității de a obține acea finanțare, nu am ezitat și m-am înscris chiar în aceeași zi. Înscrierea în proiect a fost urmată de participarea la o serie de cursuri de antreprenoriat și, ulterior, de participarea la un concurs de planuri de afaceri. Am pus ideea de afaceri pe hârtie, conform cerințelor, și am trimis planul de afaceri chiar la sfârșitul perioadei de înscrieri la concurs”, declară Ioana Cîmpanu.



După aproximativ o lună, proiectul tinerei studente de la Universitatea „Ștefan cel Mare” din Suceava, avea să fie declarat eligibil pentru finanțare și câștigător, obținând cel mai mare punctaj în urma evaluării tuturor proiectelor depuse la nivelul Regiunii Nord-Est, evaluarea fiind efectuată de către o comisie formată din câte 7 membri, din care 3 reprezentanți ai mediului de afaceri, mediului financiar, patronate din aria de implementare a proiectului și un observator din partea OTIMMC Iași.

„După semnarea contractului de finanțare, a urmat perioada de implementare a proiectului și, implicit, a ideii de afaceri. Astfel, sub atenta îndrumare a echipei de consultanți din cadrul Camerei de Comerț și Industrie Neamț, am reușit să înființăm Agenția de Turism CAMPION TOUR din Suceava, situată chiar vis-a-vis de Universitate și Observatorul Astronomic. Finanțarea nerambursabilă s-a concretizat, în mare parte, în investiții în mobilier, aparatură de birou performantă, platformă de rezervări online, consumabile și, nu în ultimul rând, în promovare. Personalul agenției este 100% calificat, cu studii universitare de licență, master și chiar doctorat în turism și, mai mult decât atât, cu experiență, căci toți angajații au lucrat de-a lungul timpului în cadrul altor agenții de turism. Am reușit să formăm o echipă competitivă care să poată oferi sfaturi de călătorie avizate, pachete de vacanță diversificate și, nu în ultimul rând, să manifeste o reală preocupare față de client și solicitările acestuia”, a mai declarat Ioana Cîmpanu.

Detalii suplimentare:
Ioana CÎMPANU
Telefon: 0745 784 057






Niciun comentariu

Trimiteți un comentariu

VatraDorneiLive.ro © Toate Drepturile Rezervate
We Vatra Dornei